EUROVIZIJSKA GROZNICA

FRANKA OVE NEDJELJE PUTUJE NA EUROSONG Još deset dana do natjecanja, čeka nas polufinale: 'Konkurencija je žestoka, nadamo se najboljem'

 
 Instagram

Ove nedjelje naša eurovizijska predstavnica Franka Batelić sa svojim timom putuje u Portugal, gdje će u Lisabonu već u ponedjeljak imati prvu probu.

Uz Franku i skladatelja Branimira Mihaljevića, u Portugal idu i prateći vokali Đorđija Palić i Martina Ivanković. Za koreografiju je zadužen Igor Barberić, a za styling Jasenka Tudor Bevanda.

Franka će na pozornicu izaći u dizajnu Envy Rooma, koji je za ovu prigodu osmislio više kreacija, a koju će haljinu Franka nositi, doznat će se na drugoj generalnoj kostimiranoj probi, 3. svibnja.

- Dat ćemo sve od sebe da budemo što bolji u polufinalu. Franka nastupa u prvom polufinalu, 12. po redu. Konkurencija je žešća nego u drugom polufinalu, ali ja se nadam najboljem - kaže Mihaljević, skladatelj pjesme 'Crazy'.

Eurovizijsko se natjecanje ove godine održava u Lisabonu u dva polufinala i finalu. Prvo polufinale sa 19 natjecatelja na rasporedu je 8. svibnja, a drugo sa 18 natjecatelja dva dana kasnije, 10. svibnja. Po deset zemalja iz svakog polufinala prolazi u finale gdje se pridružuju 'velikoj petorci' koja se automatski kvalificira, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji, i Portugalu koji kao domaćin također nije morao prolaziti kvalifikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:25