NOVI IZAZOV

Frano Ridjan: Šokirao sam svoje kolege odlaskom i odlukom da vodim show 'Supertalent'

Dan nakon posljednje emisije na radiju već je počeo raditi na snimanju audicija
 Nova TV

Radijski i televizijski voditelj Frano Ridjan, zaštitno lice HRT-a, prešao je na Novu TV. Prvi veliki medijski transfer u ovoj godini mnoge je zatekao kada je Nova TV jučer objavila da će se Ridjan pridružiti Igoru Mešinu u vođenju iznimno gledanog showa “Supertalent”.

15 godina

Voditelj na to mjesto dolazi umjesto glumca Renea Bitorajca koji se prije desetak dana oprostio od tog spektakla i suradnje s Novom TV jer su “pregovori propali”. Ridjan je u utorak odradio svoj posljednji radni dan na Drugom programu Hrvatskog radija i Prisavlju na kojem je proveo čak 15 godina života te je već sljedeći dan s Mešinom počeo snimati audicijske emisije za sedmu sezonu “Supertalenta” koja nas čeka ove jeseni.

Ridjan će s Igorom Mešinom voditi “Supertalent”

- Na odlazak sam se odlučio upravo zbog toliko puno vremena koje sam proveo na HRT-u. Bio sam spreman za nešto novo u svojoj profesionalnoj karijeri, a stigla je ponuda koju nisam mogao odbiti. Htio sam još nešto novo naučiti i biti u timu najgledanijeg programa pa sam rekao sam sebi “pa zašto ne bih bio dio te priče” - objašnjava Ridjan dok odrađuje svoje prve kadrove za Novu TV u velikom studiju “Supertalenta”, smještenom u Jadran filmu u zagrebačkoj Dubravi.

Široj javnosti postao je poznat kao voditelj “Parlaonice”, “Dobro jutro, Hrvatska”, “Dobar dan, Hrvatska”, “Kod nas doma” i brojnih drugih projekata koje je radio tijekom svoje karijere, uz one radijske zbog kojih se i našao u konkurenciji Zlatnog Studija za najbolji glas godine. Otkrio nam je kako mu je tu odluku, bez obzira na potrebu za promjenom, bilo teško donijeti.

- Odluka je uvijek teška. To je kao kad se rastaješ od svoje prve ljubavi pa onda razmišljaš što i kako, odabrati sigurnost ili ići u rizik, i shvatiš da ako s 35 godina ne probaš, kad ćeš? S 40 vjerojatno ne bih, s 45 me nitko ne bi niti zvao jer bi mi falilo kose, tako da mi se sve poklopilo i rekao sam si “ajde iskoristi priliku, nije došla bezveze” - govori Ridjan.

Kada je kolegama rekao da odlazi s Prisavlja, kaže, svi su se šokirali.

- Nisu vjerovali. Svi koji me znaju, čestitali su mi i sretni su zbog mene jer znaju da je ovo prekretnica u karijeri. Moji bivši šefovi potrudili su se zadržati me, samo su mrvicu zakasnili. Ja sam zahvalan svima njima jer sam puno naučio i nemam nikakvih problema sresti ih bilo gdje i razgovarati, što je za hrvatske prilike sjajan uspjeh - nastavlja.

Boris Kovačev / CROPIX
na proslavi 55 godina Drugog programa Hrvatskog radija prije nekoliko dana

Nema čekanja

Oproštajni party od kolega nije uspio odraditi, sa slušateljima se oprostio u rukavicama, ali to i ne čudi jer se sve dogodilo preko noći. Uostalom, i njega samoga je zatekao poziv Nove TV, a vremena za odluku nije bilo puno.

- Malo me je, istina, iznenadio poziv jer je došao na brzinu, morali smo sve odraditi u nekoliko dana. Doduše, već pet godina se mi gledamo onako sa simpatijom, bili su neki razgovori, a sad su nazvali i rekli da je to to što im treba, uvjerili su me da su zadovoljni sa mnom. Iznenadili me jesu, ali uvijek sam želio da me netko nazove jer ako mogu nogometaši mijenjati klubove, zašto ne bih i ja? - odgovara.

Supruga Lea, s kojom ima dvogodišnjeg sinčića Maura, bila mu je velika podrška.

- Supruga je rekla “nemoj da te ništa sputava, poput nekih starih navada, jer kad čovjek uđe u nekakav ritam koji je uvijek isti, onda misli da nema ništa bolje”. Kazala mi je i “ako imaš želju i priliku, sad je vrijeme, probaj, najgore što se može dogoditi jest da ne uspije”. Bila mi je velika podrška i potpora, bila je gospođa psihijatar i psiholog u jednom, jer ja se uvijek volim puno savjetovati.

Presudilo je to što je ponuda bila nešto što čovjek u 30 i nekoj godini, kao mladi profesionalac, samo može poželjeti, prilika da se izgradim u nečemu novom, nečemu što još nisam radio. Ponuda je bila ustvari sjajna - dodaje.

voditelj sa suprugom Leom, s kojom ima dvogodišnjeg sina

Važni trenuci

S druge strane, kao gledatelju “Supertalent” mu nije nepoznanica. Štoviše, upravo suprotno.

- Gledao sam sve dosadašnje sezone “Supertalenta”, veliki sam obožavatelj “Britan Got Talent” i “America Got Talent”. Trenuci su ti koji mijenjaju stvari i mislim da je ustvari “Supertalent” bio onaj moment koji je promijenio televiziju od njezina nastanka. Što se treme tiče, jer moram zamijeniti Renea Bitorajca, svi koji se bavimo ovim poslom znamo da je trema sastavni dio. Jer, ako imaš tremu, znači da ti je stalo do projekta na kojemu radiš. Ja uvijek imam tremu dok ne kažem “dobra večer, dame i gospodo”, a onda se osjećam kao da sam to trebao raditi oduvijek - ne da se smesti Ridjan.

A što kad odradi ovu sezonu tog talent showa?

- A onda neki novi projekti. Nadam se da će se to ostvariti i veselim se svemu što dolazi. Kako se kaže, valja biti na dispoziciji, a budući da sam prvi put u životu dobio pravo na dulji godišnji, već to je nagrada. A radio - on je moja najveća ljubav. Nedostajat će mi i kada se ukaže prilika, vrlo rado ću se vratiti i na radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:23