THE VOICE

Gobac šiva večernju haljinu s volanima, a Massimo smatra da mu puno bolje stoje minice

Tijekom 12 emisija izredat će se 79 kandidata, a poznati mentori vesele se novim zvijezdama
Davor Gobac, Massimo Savić, Ivana Vrdoljak Vanna i Ivan Dečak

Početak snimanja najpopularnijeg glazbenog talent showa “The Voice” sve je bliži, a na HRT-u se u njihovom najvećem studiju Anton Marti užurbano radi na svim segmentima kako bi 7. prosinca mogla krenuti treća sezona.

Glamurozna pozornica

Kako je na jučerašnjem predstavljanju, u šaljivom tonu, najavio voditelj Ivan Vukušić, produkcijska, tehnička i programska ekipa zbog obima posla piju tablete za smirenje, a scenografi pretvaraju studio u glamuroznu pozornicu na kojoj će se kroz 12 emisija izredati 79 kandidata, koji su od njih čak 2000 prošli dva predizborna kruga.

Kako kažu na HRT-u, “The Voice” kao najbolji, najkvalitetniji i najgledaniji show u aktualnoj će sezoni biti još intrigantniji i zanimljiviji od proteklog izdanja, a da vrhunske zabave neće nedostajati jasno je bilo onog trena kad je pred novinare izašla nova mentorska postava. Uz Ivana Dečaka, koji je ostao jedini od bivše zvjezdane glazbene ekipe, svoj će tim mladih pjevača do pobjede voditi Massimo Savić, Davor Gobac i Vanna.

Iskusnog mentora Ivana Dečaka, kako tvrdi, ni najmanje ne žulja slavni crveni stolac jer su mu kroz prijašnje sezone uzeli savršene mjere, pa mu je nekad udobniji i od onog kod kuće. - Tako mlad, a već veteran. Sa zadovoljstvom nastavljam, nisam pobijedio u prve dvije sezone, pa sam odlučio sreću okušati u trećoj. Drži me natjecateljski duh jer sam uvijek uz glazbu furao i sport, konkretno nogomet.

Veteran

No, ovo je super ekipa, pa će prije svega biti dobra zafrkancija. Super je da ste vidjeli ovo dok nije do kraja gotovo, da vidite koliko tu ima posla, da nije sve samo ono što bliješti iz ekrana. Kako ovi ljudi sastavljaju pozornicu, tako i mi sastavljamo ekipu, poslije s njima radimo i onda se u prijateljskom duhu natječemo - objašnjava Dečak.

I dok je Massimo već iskusan kao mentor i član žirija, Gobac se u toj ulozi kratko okušao u susjednoj BiH u emisiji s rock bendovima, gdje se uglavnom radilo isključivo o rock’n’rollu.

- U Hrvatskoj je kao mentor Gobac upravo defloriran - kratko dobacuje Massimo.

Na pitanje kakva mu je stolica, naravno misleći na onu mentorsku, frontmen Psihomodo Popa u svom je stilu odgovorio: “Mogu reći da je crvena”. “Kolega Gobac, morate k liječniku”, dobronamjerno ga savjetuje Massimo.

- Fotelja nije nasljedna, makar bila crvena - sažetak je Gopčevog dojma.

Budući da je “The Voice” poznat i po pomno odabranim kostimima za mentore, zanimalo nas je kako će se i inače živopisni Gobac pojavljivati pred kamerama.

- Ja sam upravo dao šivati prekrasnu haljinu, s puno volana - otkriva rocker. A da podržava njegov modni izričaj Massimo je potvrdio rečenicom: “Njemu uvijek lijepo stoje minice. Ja sam u kombineu, odnosno kombiniram s kostimografkinjom Natašom”.

A ono što “The Voice” razlikuje od ostalih showova u kojima je bio mentor, sudac ili član žirija jest činjenica da se u njemu posebno brine o kandidatima.

- Voice je jedini show koji nastavlja brigu o natjecateljima i nakon što završi emisija, što nisam vidio kod ostalih showova. Mjesta za mlade apsolutno ima, samo da ih ne bude previše. Ali to ćemo mi razrijediti - strogo najavljuje Massimo, koji u mentorskom opisu nosi titulu “glazbenog autoriteta”.

Jedina dama

Vanna je kao jedina žena oduševljena svojim dečkima, premda se vode kao rivali.

- Super je ekipa. Zasad je sve odlično, a nadam se da će se ta atmosfera zadržati i kad počne emisija. Mislim da to neće biti nikakav problem jer svi na neki način znamo svoje mjesto u showbusinessu i dugo se znamo. Nemamo energije koje bi se međusobno tukle, a ono što treba imati, dobru dozu rivaliteta, da se tučeš za svog kandidata, to ćemo imati - sigurna je Vanna.

Mentorsko druženje vrlo bi lako moglo izroditi i novi bend na domaćoj glazbenoj sceni.

- Mislim da svi sviramo instrumente, ali to će biti samo gitarski bend, a ja ću biti na bubnjevima. Svi pjevamo, teško ćemo se usuglasiti oko stila, ali bilo bi zanimljivo - zaintrigirala je Vanna.

A iako se, kako je rekao Ivan Vukušić, u gotovo svima od 170 zemalja u kojima se inačica “Voicea” emitira, s uobičajenog voditeljskog dvojca prešlo na samo jednog voditelja, na HTV-u su odlučili zadržati uigrane kolege, pa će uz Ivana i u trećoj sezoni voditeljsku palicu imati Iva Šulentić.

U svakom slučaju, “The Voice” će biti perjanica itekako bogate programske jeseni na HRT-u.

- Podigli smo ljestvicu dosta više od prijašnjih sezona, a jesen obiluje s puno lijepih sadržaja. U dokumentarnom programu puno je novoga, pa će uz Milićevu ‘Cuba si, Cuba no’ uskoro ići i Knjazove ‘Fešte’, Manjkasov dokumentarac o Franji Tuđmanu te ‘Uskoci’ Domagoja Burića. U prosincu ćemo početi s emitiranjem serije ‘General’, a već ovog petka ‘Petkom s Danielom’. Kulinarski show ‘Kuhan i pečen’ starta 8. listopada, a ‘Voice’ smo ostavili kao poslasticu za kraj - kazao je glavni urednik svih HRT-ovih televizijskih programa Bruno Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:53