VELIK USPJEH PROSLAVLJENOG PJEVAČA

GRAŠINU 'AKO TE PITAJU' NARODNI RADIO PROGLASIO PJESMOM GODINE Očaravajuća balada ne silazi s vrha nacionalne top liste

 
 Bruno Konjevic / CROPIX

Prošla godina za Petra Grašu po mnogočemu je bila nezaboravna jer je protekla u znaku obilježavanja 20 godina karijere i izlaska prvog albuma.

Kada se mislilo kako je spektakl u Areni Zagreb, s više od 18 tisuća ljudi, bio vrhunac godine poznatog glazbenika, sredinom prosinca Grašo je odlučio zahvaliti svim obožavateljima na vjernosti novim singlom - očaravajućom baladom 'Ako te pitaju'.

Pjesma je u rekordnom roku ostvarila nevjerojatan uspjeh - na YouTubeu u samo mjesec dana dosegla je gotovo šest milijuna pregleda te je već 4. tjedan na vrhu nacionalne top liste HR Top 40.

Da se, nakon 'Mojeg zlata' koja je vladala radijskim eterom, radi o jednoj od najuspješnijih Grašinih pjesama potvrđuje i činjenica kako je u samo nekoliko dana postala neosporan hit i jedna od najtraženijih pjesama. Potvrda tome stigla je danas u obliku nagrade za pjesmu godine 'Dana najbolje domaće glazbe' Narodnog radija.

Iako je pjesma u eteru bila tek nekoliko tjedana, slušatelji su upravo pjesmu 'Ako te pitaju' odabrali za najbolju pjesmu u 2017.godini.

Petar je s pjesmom, uz ostale kolege finaliste, i nastupio u studiju Narodnog, gdje su se ugodno i družili zajedno s publikom.

'Najveća zahvala ide mojoj najvećoj nagradi, a to je - moja publika. Oni su glasali za ovu pjesmu i dali mi po tko zna koji put na znanje koliku vojsku ljudi koji me vole imam ispred sebe i to je moje najvece postignuće. Nadam se da ću i dalje zadržati njihovo povjerenje.'

Tekst za pjesmu 'Ako te pitaju' napisala je Vjekoslava Huljić, dok glazbu potpisuje Tonči Huljić.

'Zahvalan sam autorima pjesme, mojim prijateljima Tončiju i Vjekoslavi koji su po ko zna koji put pokazali da me poznaju u dušu, kao i Narodnom radiju što prepoznaje pjesme poput ove i daju im krila u svom eteru.'

Sudeći prema početku, i ova će godina biti Grašina, a bit će i vrlo radna. Već su sada na rasporedu i u pripremi brojni nastupi i veliki koncerti koje će održati u dvoranama Rijeci, Zadru, Osijeku a sve počinje upravo u Rijeci velikim koncertom za Valentinovo u Dvorani mladosti.

Video spot pjesme 'Ako te pitaju' rađen je pod režijskom palicom Vojana Koceića, a sniman je na lokacijama predivnog jezera Peruča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:38