JAVIO SE

GRDOVIĆU PRIJETI 15 DANA ZATVORA, ON TVRDI DA SE PRIPREMA ZA KONCERT 'Nisam uhićen, nisam u zatvoru! Evo me doma s bendom i Brankicom'

    AUTOR:
    • Ana Franić/SD,
    • Tomislav Kukec

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2019. u 17:34

Frankfurt, 171118.
Hrvatska noc je najveci koncert za Hrvate u inozemstvu koji slavi svoju desetu obljetnicu i na kojoj je nastupilo deset Hrvatskih izvodjaca, Jelena Rozga, grupa Vigor, Mate Bulic, Crvena Jabuka, Miroslav Skoro, Maja Suput, Mate Miso Kovac, Mladen Grdovic i Lidija Bacic.
Koncert se odrzao u Fraport Areni u Frankfurtu a njegov organizator je Robert Martinovic.
Na fotografiji: Mladen Grdovic.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX

Mladen Grdović

 

Deset dana prije velikog koncerta povodom 40. godina karijere zadarska policija je privela Mladena Grdovića (61) zbog nasilja u obitelji i narušavanja javnog reda i mira. Grdović je priveden u utorak poslijepodne, nakon što je u ulici Matije Gupca na Boriku, u alkoholiziranom stanju, verbalno napao svoju suprugu Brankicu i njenu prijateljicu, piše Zadarski.hr. Grdovića je policija nakon prijave odvela na Odjel psihijatrije zadarske bolnice na triježnjenje, a potom u postaju na ispitivanje. Iako je policija tražila njegovo zadržavanje u pritvoru, sudac Neven Troskot odlučio je da ga se pusti na slobodu.

Sada je postalo jasno zašto se Grdović u srijedu nije pojavio na tiskovnoj konferenciji povodom najave koncerta za svoj veliki jubilej.

Policija je protiv njega podnijela optužne prijedloge za nasilje u obitelji i drsko ponašanje, što spada u domenu narušavanja javnog reda i mira. Kako Grdoviću ovo nije prvi put da je prijavljen za obiteljsko nasilje, zadarska je policija za njega zatražila zatvorsku kaznu od 15 dana zbog ponavljanja djela. Odluku o kazni donijet će Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, nakon što na sudskom ročištu budu saslušane sve strane. Ročište bi se trebalo održati kroz mjesec dana, što znači da će Grdović ipak nastupiti 15. veljače na Višnjiku.

- Sud je zaprimio optužni prijedlog zbog kršenja dvaju zakona, Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Mladen Grdović priveden je u utorak poslijepodne i prvo je odveden u bolnicu s obzirom da je bio u alkoholiziranom stanju. Nakon toga doveden je u policijsku postaju gdje je dao iskaz te je bio zadržan nekoliko sati, kazao je Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Protiv Grdovića je bila zatražena i mjera zadržavanja, ali je sud nije usvojio.

- Sud je uzeo iskaz okrivljenika i pretpostavljam da će u tom pravcu zakazati ročište kako bi se ispitale okolnosti događaja, rekao je Klarendić.

Podsjetimo, Grdovića je prije tri godine supruga prijavila za nasilje u obitelji. U srpnju 2016. godine Grdović je u alkoholiziranom stanju došao kući i navodno suprugi nanio lakše tjelesne ozljede. Nakon odvođenja iz obiteljske kuće u Arbanasima Grdović je prenoćio na Odjelu psihijatrijske zadarske Opće bolnice. Kasnije se ispostavilo da su se Mladen i Brankica potukli nakon što je on htio na silu pregledati njezinu torbicu prije izlaska u grad.

Grdović: 'Nisam uhićen'

- Nisam uhićen! Nisam u zatvoru! Evo me doma, u kući, u Zadru. Odmaram. Zajedno sa suprugom Brankicom, kolegama iz benda i cijelim mojim timom završavam posljednje pripreme za spektakularni koncert u Zadru 15. veljače kojim ću obilježiti 40 godina uspješne karijere. Generalna proba bit će po planu ove subote, a na koncertu će 'gorit' dvorana jer očekujemo tisuće ljudi iz cijele Dalmacije koji su već najavili svoj dolazak. U svemu ovome imam beskrajnu podršku cijele moje obitelji i na to sam neizmerno ponosan - rekao je Mladen Grdović u četvrtak.

- Iako me takve neistine bole, neću nikome dopustiti da mi pokvari ovaj trijumf karijere. Svi ste pozvani na koncert, bit će to posebna noć - dodao je Mladen Grdović preko svog PR agenta Vedrana Strukara.

U priopćenju ni jednom riječju nije komentirao činjenicu da je zbog nasilja odveden na Prekršajni sud.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo