SCENARISTICA I PRODUCENTICA

'HRVATSKA JE PATRIJARHALNIJA SREDINA OD SRBIJE ZBOG UTJECAJA KATOLIČKE CRKVE' Jelena Veljača otkrila zašto su joj uklonjene fotografije s Instagrama

 Neja Markičević / CROPIX

Hrvatska televizijska scenaristica i producentica na radu Beogradu Jelena Veljača u razgovoru za Blic ustvrdila je da su Hrvatska i Srbija vrlo patrijarhalne sredine te da su joj s Instagrama uklonili fotografije jer ju je vjerojatno netko prijavio.

- Instagram mi je zabranio dvije fotografije. Mislim da se radi o nekim prijavama zato što fotografije koje su meni blokirane su fotografije kakvih postoji na Instagramu i koje poštuju pravila Instagrama, rekla je Veljača.

- Jedna fotografija je ta najpoznatija gdje sam se ja kupala s (kćerkom) Lenom u kadi. Naravno da se apsolutno ne vidi nijedan moj, a ni njezin dio tijela, ali poanta te fotografije i nije bila golotinja. Za Boga miloga, to je dijete od dvije godine!

Veljača je rekla da je tom fotografijom htjela pokazati bliskost majke s djetetom.

- Bio je to taj jedan trenutak gdje nakon cijelog radnog dana nas dvije tako provodimo vrijeme jer sam ja konačno došla kući i imala priliku nju okupati što je meni jako važno da je ja kupam, spremim u krevet, pričam priču i da imamo to neko kvalitetno vrijeme kad već cijeli dan nismo zajedno, pojasnila je Veljača.

- Druga fotografija je ona koja je gola bez pelena, ali u mutnom skoku i koja ni na jedan način nije izložena, rekla je.

- Mi živimo u vrlo patrijarhalnim sredinama, govorim sada i o Srbiji i o Hrvatskoj. Tu je možda malo i patrijarhalnije zbog utjecaja Katoličke crkve koji je izuzetno snažan, a koji ženu tretira kao što je tretira, s čim se apsolutno ne slažem i veliki sam protivnik toga i uvijek ću govoriti protiv toga. Da, jesam, velika sam feministkinja i to mi je važno. Mislim da je važno da mi neki koji imamo neki javni prostor i koji imamo mogućnost da nas se čuje govorimo o tome kako se u našem društvu tretiraju žene, rekla je Veljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:19