SPEKTAKL

HRVATSKA NOĆ U FRANKFURTU Na sceni su se redali Rozga, Grdović, Škoro, Lidija Bačić i Crvena jabuka, ali za potpuni lom čekao se samo jedan čovjek

 
Lidija Bačić, Mate Mišo Kovač, Jelena Rozga
 Duje Klarić / CROPIX

Uz nastupe najpoznatijih domaćih glazbenih imena, 12.000 iseljenih Hrvata, mahom iz Njemačke, ali i ostatka svijeta, pjesmom u frankfurtskoj Fraport Areni proslavilo je jubilarnu, desetu Hrvatsku noć na kojoj je odana počast stradanjima i patnji Vukovara, te ispisana posveta Oliveru Dragojeviću, piše Slobodna Dalmacija.

Do sitnih jutarnjih sati u Fraport Areni feštalo se uz Mišu Kovača, Mladena Grdovića, Jelenu Rozgu, grupu Vigor, Matu Bulića, Miroslava Škoru, Crvenu jabuku, Maju Šuput, Prljavo kazalište i Lidiju Bačić.

Najveće okupljanje okupljanja hrvatskih iseljenika u inozemstvu započelo je nastupom osječke grupe Vigor nakon čega su se voditelj Dalibor Petko i domaćin fra Marinko Vukman zajedno s publikom prisjetili u srpnju preminulog velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića, redovitog sudionika Hrvatske noći u Frankfurtu.

"Prijatelju uvijek ćeš nam faliti. Kako prazan je svijet, iako je umro samo jedan čovjek. Legende žive vječno... Ostavio si trag u beskraju, bio i ostat ćeš najveći, hvala za tvoje lipe note, naš jedan i jedini. Hvala ti za sve ove lipe godine, nikad te nećemo zaboraviti. Mirno more naš morski vuče. Počivao u miru Božjem", nakon posljednjeg pozdrava Fraport Arenom prolomio se gromki pljesak u čast nezaboravnog glazbenika.

Tijekom 10. Hrvatske noći na pozornicu se nakon četiri premosnice vratio i Miroslav Škoro. Kako je rekao za Slobodnu Dalmaciju, pedesetominutni angažman na pozornici prilično ga je iscrpio.

- Malo mi je već na bini bilo naporno... Nažalost, još ne mogu odraditi cijeli koncert. Devet sati sam bio rasječen, klinički sam bio mrtav sat i pol, srce mi nije radilo. Sve s to sada oporavlja, zarasta... Treba vremena. Mislio sam da će mi teže biti putovanje, međutim ne, ipak je teže biti aktivan na bini. Liječnici su rekli kako će mi trebati još dva mjeseca za oporavak - rekao je Škoro.

Kako piše Slobodna, publika u dvorani s nestrpljenjem je očekivala 'lom' Miše Kovača, kralja hrvatske zabavne glazbe...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:15