MEĐUNARODNI FESTIVAL

HRVATSKI MIDSUMMER GOSTUJE NA PRESTIŽNOM FESTIVALU NA BERMUDAMA Glumačku postavu 'Romea i Julije' koja je oduševila Dubrovčane čeka uzbudljiv nastup

 

Hrvatski Midsummer Scene Festival po treći put gostuje na jednom od najuglednijih festivala Sjevernog Atlantika Bermuda Festival of the Performing Arts. Međunarodni festival koji okuplja najbolje svjetske kulturne sadržaje uvrstio je predstavu Romeo i Julija u svoj program te tako treći put potvrdio kvalitetu i zanimljivost jedinog kazališnog festivala u Hrvatskoj na engleskom jeziku. Glumačku postavu najpoznatije Shakespearove tragedije u režiji iskusnog britanskog redatelja Seana Aite čeka uzbudljivi nastup u najvećoj dvorani na Bermudama Ruth Seaton James Auditorium gdje će publici bermudskog otočja predstaviti vrhunsko ostvarenje u kojem su prošlog ljeta u Dubrovniku uživale tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Midsummer Scene Festival prvi je put na Bermudama gostovao početkom 2016. godine s komedijom Na tri kralja te tamo oduševio brojne kulturne uglednike kao i mnogobrojnu publiku. Potom su gostovali s predstavom San Ivanjske noći, a ovogodišnji poziv na sudjelovanje s predstavom Romeo i Julija posebno je oduševio cijeli tim Festivala.

Bermuda Festival of the Performing Arts jedan je od najvećih i najiščekivanijih kulturnih događaja na Bermudama, a na svojem 45. izdanju okupit će brojna renomirana umjetnička imena. Bermuđani svoj otok zovu The Rock (ili stijena) i otuda podnaslov Shakespeare on the Rock. Upravo je ovaj otok bio nadahnuće za Shakespearovu Oluju, a izvedba svakog njegovog djela na ovoj lokaciji posebno je uzbuđenje.

Midsummer Scene Festival prošlog je ljeta po prvi put predstavio Shakespearovu tragediju Romeo i Julija. U dvotjednim izvedbama i bogatom popratnom kulturnom programu održanom na nekoliko lokacija - povijesnoj tvrđavi Lovrjenac, prekrasnom Stradunu te Kneževom dvoru uživalo je dvije tisuće posjetitelja iz 30 zemalja. Izvrsnost jedinog festivala na engleskom jeziku potvrdili su i brojni mediji, a treći poziv na Bermuda Festival of the Performing Arts najljepša je nagrada i poticaj za još ljepšu i uzbudljiviju budućnost.

Ovogodišnje, 7. izdanje Midsummer Scene Festivala očekuje nas od 19. lipnja do 6. srpnja. Festival Midsummer Scene je projekt TZ Grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:50