TV PROGRAM

HTV ima plan za postupno vraćanje omiljenih emisija. Stižu nam ‘Plodovi zemlje’ i ‘More’

Hrvatska televizija donijela je razrađenu shemu za povratak svojih sadržaja. Bude li situacija u zemlji dobra, ovo ljeta produkcija neće mirovati: planira se snimanje nove sezone zabavnog showa A-strana ali i popularnih kvizova, poput ‘Volim Hrvatsku’, ‘Tko želi biti milijunaš’ i ‘Potjera’

Kako nam se svima život polako vraća na normalu, tako bi se trebao uskoro “normalizirati” i onaj na malim ekranima. Situacija je i dalje teško predvidljiva, a kao i sve ostale industrije u Hrvatskoj, tako i ona televizijska mora se ravnati prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Naprasna stanka

Sve naše tri nacionalne TV kuće počevši od HRT-a, do Nove TV i RTL-a pomno prate epidemiološku situaciju, upute o postupnom popuštanju mjera te sigurnosti svojih zaposlenika, jer uostalom o tome i ovisi kada će se dobar dio njihovih emisija koje su zbog korone morale neplanirano na pauzu vratiti na program.

Drugi dio problema su već započete produkcije, obično veliki zabavni projekti poput recimo zabavnih showova i serija čije je snimanje već krenulo, a onda naprasno moralo biti obustavljeno. Tu je situacija puno kompliciranija, no srećom po TV kuće, dobar dio njih ionako je bio planiran za emitiranje na jesen.

Normalizacija

HRT kao televizijska kuća s najviše programa i najviše emisija, već ima sasvim konkretan plan za postupan povratak svojih sadržaja.

- U ovisnosti o razvoju situacije s koronavirusom u nas, planiramo i postupnu ponovnu proizvodnju emisija čije bi snimanje i proizvodnja bili u skladu s tim mjerama.

Naime, čim se popuštanjem mjera Nacionalnog stožera steknu produkcijski i ostali uvjeti za proizvodnju pojedinih emisija, a to podrazumijeva primjerice broj ljudi u studiju, mogućnost međužupanijskih i inozemnih putovanja, sudjelovanje produkcijskog osoblja - snimatelja, ton-majstora, scenografa, kostimografa, šminkera i slično, HRT će postupno vraćati pojedine, popularne emisije Hrvatske televizije u svoj program - odgovorili su nam na javnoj radioteleviziji.

TV centri u pogonu

To konkretno znači da će uskoro, a kako neslužbeno doznajemo već idući tjedan, osim naravno ako se zdravstvena situacija ne izmijeni, vratiti na svoj program svoje najdugovječnije i najpopularnije nedjeljne emisije “Plodove zemlje” i “More”, koje gledatelji s nestrpljenjem zazivaju.

- Veliku ulogu u povratku njihove proizvodnje imat će, dakako, naši TV centri koji nam omogućuju da putovanja novinara svodimo na minimum, a gledateljima stvaramo priče iz cijele zemlje.

U redovnom terminu subotom popodne emitirat ćemo ‘Agendu svijet’, a na ekrane se uskoro vraćaju i emisije, kao što su one posvećene braniteljima, umirovljenicima te nacionalnim manjinama - ‘Veterani mira’, ‘Normalan život’ i ‘Prizma’ i ostale.

Potom bi krenule i emisije ‘Kultura s nogu’, ‘Pučka i predajna kultura’, ‘Turizam.hr’ i dio emisija o sportu. Kada se ponovno pokrenu sportska natjecanja pokrenut ćemo i emisije koje ih redovno prate - otkrivaju na HRT-u.

U trećoj fazi povratka slijedi snimanje novih zabavnih sadržaja poput “Lijepom našom” te emisija - “Istrage prometnih nesreća” i “Mir i dobro”.

- Ljeto, u kojem se nadamo potpuno smanjenim restriktivnim mjerama, planiramo iskoristiti za proizvodnju velikih zabavnih projekata poput ‘A strane’ i ‘Volim Hrvatsku’, kao i novih sezona svima dragih kvizova ‘Tko želi biti milijunaš?’ i ‘Potjera’, naravno, ako i kada će to okolnosti dopustiti - ističu na Prisavlju.

RTL snima na ljeto

Novoj TV stala je pak njihova izrazito gledana emisija “Provjereno”, barem u onom klasičnom smislu jer su se snašli kroz primjerice otkup aktualnih dokumentaraca, no morali su obustaviti snimanje nove sezone “Tvoje lice zvuči poznato”. Kada će se pak “Provjereno” u pravom obimu vratiti na program za sada ne žele ni nagađati, već tek odgovaraju kako “kontinuirano prate razvoj situacije i upute nadležnih tijela”.

- Informativni program radi ‘punom parom’ u timovima, promijenjenih procesa rada koji su minimizirali kontakte, a omogućili stvaranje najkvalitetnijeg informativnog programa, čija je vjerodostojnost i pravovremenost danas još i važnija. Osim toga redakcija INmagazina također radi uspješno po takvom principu.

Također, u ovom je trenutku Nova TV u pripremnoj, odnosno pretprodukcijskoj fazi, za nekolicinu novih projekata. Realizacija istih bit će prilagođena epidemiološkim uvjetima te uputama nadležnih tijela. To vrijedi i za nastavak snimanja projekta ‘Tvoje lice zvuči poznato’ ističu na Novoj TV.

I na RTL-u su u istoj situaciji kao i njihovi konkurenti i jednako tako oprezni. Njima je od redovnog programa stala primjerice “Potraga”, a morali su zaustaviti snimanje nove sezone emisije “Krv nije voda” te nove serije “Blago nama”.

- RTL trenutno u svom programu u prime timeu, prikazuje ‘Kolo sreće’, humorističnu seriju ‘Andrija i Anđelka’ te novi kviz ‘10 pitanja’. S tim RTL ulazi u ljetnu shemu, a o svim jesenskim projektima gledatelji će biti na vrijeme obaviješteni - referiraju nam na toj komercijalnoj televiziji. Također ističu kako se trenutno razrađuju planovi za početak snimanja formata domaće produkcije i sve to u dogovoru s epidemiolozima.

- Sve naše produkcije zabavnog sadržaja koje su u trenutku izbijanja pandemije bile aktivne su prestale s radom u interesu sprječavanja širenja zaraze, pa je tako i s ‘Krv nije voda’ te serijom ‘Blago nama’. U informativnom programu je s emitiranjem prestao istraživački magazin ‘Potraga’ čiji reporteri sada donese zanimljive priče u emisiji RTL Danas. Nastavak svih snimanja ovisi o ranije spomenutom planu koji se razrađuje s epidemiolozima - zaključili su na RTL-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:05