BORIS ŠTOK

ISPOVIJEST NAŠEG UGLEDNOG GLAZBENIKA 'Moj oku ugodan izgled mi pomaže, a volim se i lijepo odjenuti, imam neke fetiše poput dobrih čizmi ili košulja'

 Marko Todorov / CROPIX

Glazbeničku profesiju ponajprije doživljavam kao kreativnost. A za mene biti kreativan podrazumijeva inovativnost, istraživanje novih načina ekspresije, ali na način da se ostane u istom senzibilitetu. Ja nastojim stalno izlaziti iz svoje comfort zone... Makar i po cijenu neuspjeha. Jedino mi tako sve ima smisla - kaže čovjek kojeg cijene i hvale Josipa Lisac, Zoran Predin, Let 3, Henry Radanović, Marko Tolja...

On je Boris Štok, a iako je na ovogodišnjem Porinu nominiran u kategoriji za Najboljeg novog izvođača, njegovo lice i djelo već je godinama poznato publici jer je 40-godišnji riječki autor, pjevač i tekstopisac bio suosnivač i dugogodišnji član višestruko nagrađivane grupe Quasarr. Lani je Štok krenuo u samostalnu karijeru. Nakon EP izdanja “Puls” i singlova “Ove misli” (feat. Yaya), “Voli me još ovu noć”, “Ispod kože” i “Kao mi”, Boris Štok sada predstavlja svoj novi singl “Baby Baby”, obradu pjesme koju su Idoli napravili za film “Davitelj protiv davitelja”.

Denis&Denis

- Ova pjesma svidjela mi se svojom jednostavnošću, a i vokalno mi je odmah sjela. Uz pjesmu grupe Denis&Denis ‘Voli me još ovu noć’, to je dio mog hommagea 80-ima, ali u potpuno drugačijim aranžmanima. Što kažu Idoli? Neki dan sam se čuo sa Srđanom Šaperom, mislim da sam mu vratio neke lijepe uspomene - kroz smijeh govori Štok, koji kaže da se glazbom ozbiljno bavi desetak godina, ali ističe da ga je od samih početaka zanimao ponajprije autorski rad. Kako kaže, to i nije bio neki njegov izbor, nego potreba. A zahvaljujući toj svojoj potrebi, Štok je prikupio brojne nagrade. Koliko mu znače priznanja za njegov rad?

- Nagrade nisu nešto što guram u prvi plan, ali svakako da me ta lijepa priča veseli i da mi daje poticaj za dalje. Ja ipak nisam mainstream glazbenik, pa je tim više put do publike i medijskog prostora teži. U glazbi me ne zanimaju kompromisi, pa koliko god mi takav pristup bio teži, ja samo na to pristajem - govori glazbenik koji uz svoju ljubav i strast za glazbom obavlja svaki dan i uredski posao kao diplomirani ekonomist.

- Imam visoku naobrazbu i stalni posao već petnaest godina. Koliko god me to ograničavalo vremenom, utoliko sam neovisan financijski pa glazbi pristupam neopterećen. Još nisam u situaciji da moram birati između glazbe i posla, za sada sve stižem - kaže Štok koji za jesen najavljuje album prvijenac. Tko će biti autori na tom albumu?

O ženama

- Tekstove i melodije uvijek pišem sam, ali većinu glazbe i aranžmana na albumu radio sam s prijateljem Darkom Terlevićem (Morso, The Siids), s kojim se jako dobro glazbeno razumijem. Na albumu će se naći i suradnja s jazz bandom Chui, radi se o pjesmi ‘Pogledaj’ koja uskoro izlazi kao singl - govori Riječanin koji je odabran za jedno od lica kampanje koja lansira novi parfem Yves Saint Laurenta na naše tržište. Što misli zbog čega su ga odabrali?

- Rekli su mi da svojom glazbom, opusom i estetikom predstavljam sve ono što žele istaknuti svojim proizvodom. Iskustvo je bilo jako lijepo i ugodno i vjerujem da će se suradnja nastaviti - nada se Štok koji priznaje da nije neki veliki modni znalac.

- Volim se lijepo odjenuti, imam neke fetiše poput dobrih čizmi ili košulja, ali ne mogu reći da pratim modu - kaže glazbenik koji uz ugodan glas i veliki skladateljski potencijal posjeduje i oku ugodan izgled. Igra li i na taj svoj adut?

- Hvala lijepa na komplimentima. Iskreno, sigurno je da mi i to ponekad pomaže, vjerojatno je taj adut medijima bitniji. Ali glazba je ono što guram u prvi plan - kaže naočiti muzičar koji je, na očaj obožavateljica, sretno zaljubljen.

- U sretnoj sam vezi već dugo godina i volim svoj život i to kako se nas dvoje nadopunjujemo, ponekad i kreativno. Kod žena općenito volim vidjeti samopouzdanje, optimizam, jak karakter i veliku energiju - otkriva Boris Štok, jedan od izvođača koji će 26. svibnja nastupiti na Addiko Tesla Main Stageu umaškog Sea Star Festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:13