SPEKTAKL LJEPOTE U ŠIBENIKU

Istrijanka Angelica Zacchigna nova je Miss Hrvatske: 'Ostvario se moj san iz djetinjstva'

 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Angelica Zacchigna, 22-godišnja studentica iz istarskog Novigrada ponijela je titulu najljepše Hrvatice na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta, koje je u petak navečer održano u prekrasnom ambijentu na bazenima Solarisovog hotela Jure u Šibeniku.

Prelijepoj Istranki krunu Miss Hrvatske za 2016. godinu predala je prošlogodišnja misica Maja Spahija, dok ju je pobjedničkom lentom okitio šibenski gradonačelnik Željko Burić. Prvom pratiljom proglašena je najmlađa finalistica – 17-godišnja srednjoškolka iz Osijeka Lucija Radolović, dok se titulom druge pratilje okitila Zagrepčanka Katarina Jurkin, 22-godišnja studentica Učiteljskog fakulteta.

Na ovom spektaklu mladosti i ljepote, 15 finalistica (pobjednice regionalnih natjecanja) četiri su puta izlazile pred ocjenjivački žir. One su se predstavile u nošnjama svoga zavičaja, izvodile su plesne koreografije u haljinama Učilišta Profokus, potom su nosile kreacije dizajnerice Ivane Jurić, te su na kraju zasjale u večernjim haljinama Sherri Hill.

Nakon četiri izlaska, žiri je izabrao šest superfinalistica - Angelicu Zacchignu, Katarinu Jurkin, Ninu Jelenković (Miss Primorsko-goranske županije), Ivanu Knoll (Miss dijaspore), Luciju Radolović i Anu Colić (Miss Zadarske županije). Nakon pitanja žirija i odgovora superfinalistica, proglašena je Miss Hrvatske i njezine pratilje. Tako će Angelica Zacchigna predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss svijeta koje će se krajem ove godine održati u Washingtonu. Nova Miss Hrvatske završila je školu za turizam i ekonomiju, a sada studira na Glazbenoj akademiji – smjer jazz pjevanje u Trstu.

- Presretna sam, ostvario se moj san iz djetinjstva. Ponosna sam na ovu pobjedu jer su sve djevojke koje su se našle u finalu bile prekrasne. Zahvaljujem svojoj obitelji koja mi je uvijek bila velika podrška u svemu što sam dosad radila. Ova laskava titule Miss Hrvatske zasigurno će mi pomoći u pronalasku novih životnih puteva i dati neku novu svjetlost mojoj najvećoj strasti, a to je glazba. Nadam se da ću na dostojanstven način i sa uspjehom predstavljati svoju domovinu na izboru Miss svijeta u glavnom gradu SAD-a – nije krila svoje oduševljenje Angelica Zacchigna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 10:29