SENZACIONALAN POČETAK

IZA KULISA IZNENAĐUJUĆEG NASTUPA FRANKE BATELIĆ, SAMO 16 DANA NAKON PORODA 'Toliko sam iscrpljena da nisam bila sigurna hoću li uopće izdržati'

 
 Berislava Picek, Bruno Konjevic, Goran Sebelic/CROPIX; Franka Batelić/INSTAGRAM

Iako je do tog trenutka prošlo samo 16 dana otkad je majka malog Viktora, Franka Batelić pojavila se prvi put u javnosti, i to na pozornici u zagrebačkoj City Plazi, gdje je nastupila na dodjeli hrvatske glazbene nagrade Cesarica.

Njezin dolazak bio je iznenađenje za sve, a još je više iznenadila izgledom, kao da iza nje nije devet mjeseci trudnoće i nedavni porod.

U formi

Izgledala je naprosto sjajno, u formi, vidljivo sretna, ali pomalo i šokirana nagradama koje je pokupila u utorak navečer. Jer osim što je imala dva hita mjeseca - lipanjski “Ljubav, ništa više” te listopadski “Sve dok sanjaš”, osvojila je nagradu za ovaj potonji, također nastao u suradnji Branimira Mihaljevića i Nene Ninčević za Pop hit, ali i ono najvažnije priznanje - Hit godine.

Uspjeh ove 27-godišnje Istranke to je veći jer je, između ostalog, pobijedila i Petra Grašu, Ninu Badrić, Željka Bebeka, vrlo uspješan duet Marka Tolje i Mije Dimšić...

Kako god okreneš, bilo privatno, bilo poslovno, 2020. godina je za Franku Batelić počela senzacionalno.

- Istina. Uopće ne znam kako bih opisala sve ovo, a da ne upotrijebim riječ nestvarno. Živim trenutno u potpunom deliriju sreće, sve mi i dalje djeluje nevjerojatno - rekla nam je jučer Franka Batelić, još sva pod dojmom dodjele na kojoj je bila apsolutna slavodobitnica.

Kako bi uopće stigla na Cesaricu, trebala se dobro organizirati, no sve je, na sreću, teklo glatko.

- Iskreno, nisam znala hoću li uspjeti doći, bilo je to upitno sve do zadnjeg trenutka. No, silno sam to željela, barem stići nakratko, nastupiti, iz poštovanja prema publici, obožavateljima koji su izdvojili svoje vrijeme da glasaju. Ipak, takav ishod, da će baš moja pjesma ‘Sve dok sanjaš’ postati Hit godine, nisam mogla niti zamisliti. Skoro sam se onesvijestila od uzbuđenja. Bila sam i iznenađena i presretna i zahvaljujem svima što su izabrali baš moju pjesmu - rekla nam je Franka i dodala da zapravo nije sigurna što je izgovorila primajući u toj ekstazi statuu Hita godine. A izgovorila je doslovno sjajeći od sreće sljedeće: “U totalnom sam šoku. Hvala publici. Hormoni valjda rade, izvan sebe sam skroz, trebat će mi vremena da mi to sjedne” te zahvalila baka servisu fanovima i publici.

90 minuta akcije

Zahvaljujući dobroj organizaciji, izbivala je, kaže, od kuće sveukupno sat i pol, a za malog Viktora brinule su se obje bake - i njezina mama Ingrid i Vedranova mama Anđa - gledajući zajedno i prijenos Cesarice na Prvom programu HTV-a. Njezin suprug Vedran Ćorluka nije mogao pratiti što se zbiva na dodjeli izravno jer je trenutno sa svojim klubom Lokomotiv Moskva na pripremama u temperaturno daleko ugodnijoj Španjolskoj. No, kaže Franka, javljali su mu sve što se događa, tako da je Ćorluka bio u tijeku.

Franka je za Cesaricu odjenula izuzetno zanimljivo odijelo, istodobno i elegantno i moderno, brenda Krie, dizajnerice Kristine Burje.

- Nekako smo sve uspjeli organizirati jer mališa je bio baš dobar. Doma su me uređivali moja stilistica Jasenka Tudor Bevanda, šminkerica Kristina Hošnjak i frizer Martin Posavec. Nisam izgledala ni umorno? Ha-ha-ha-ha, to je moć šminke, a Kika i Martin su pravi čudotvorci, koji su moje blijedo i izmučeno lice transformirali tako da se umor ne može primijetiti. Iskreno, najviše me je bilo strah hoću li uspjeti izdržati nastup, no izdržala sam. Ispalo je znatno bolje nego što sam očekivala - kaže Franka.

No, tijekom dodjele, otkrila nam je, cijelo je vrijeme u glavi bila doma, s misijom da se mora vratiti što prije. Kako je njezino izbivanje zapravo trajalo jako kratko, kojih 90-ak minuta, nije ni stigla imati onu tipičnu majčinsku grižnju savjest, koja vas preplavi iako znate da ste dijete povjerili u najsigurnije moguće ruke, jer je već stigla doma. Uostalom, bez obzira na zbivanja oko nje, u mislima je bila pokraj svojeg djeteta. A to je i jedini plan koji trenutno ima - biti kraj djeteta.

Glas na mamu

- Kao i svaka majka, i ja sam sada u potpuno drugom filmu. Viktor je stvarno super bebica, a mi smo se dobro snašli u toj novoj ulozi, osim što je ta prva noć kad su nas pustili iz bolnice bila jedina kada je spavao kao klada, a Vedran i ja probdjeli smo je gledajući u njega. A kakav je sada? Mogu reći samo da Viktor ima glas na mene - rekla nam je s osmijehom presretna pjevačica. Upravo zato što je stvarno nedavno postala mama, teško joj je razmišljati o bilo čemu drugom do o Viktoru, što je potpuno razumljivo.

- Imam snimljenih pjesama otprije s kojima još nismo izašli, pa ćemo ih pokloniti publici, ali još neko vrijeme bit ću isključivo posvećena bebaču i to je sve što sada znam i planiram. Vidjet ćemo - dodala je. kad je riječ o njezinoj iznimnoj liniji, kojom je tijekom Cesarice također plijenila pozornost, osobite tajne nema.

- Dobila se nešto kilograma u trudnoći, no otopili su se. I inače kada sam umorna i iscrpljena, gubim kilograme, takvog sam metabolizma, genetike. Koliko sam ih izgubila, ne znam, jer sada nisam usredotočena na sebe, nego na dijete, ali se osjećam odlično - rekla nam je Franka, koja je odmah nakon dodjele, kad je stigla kući, još puna dojmova zahvalila svojim obožavateljima i na instagramskom profilu koji prati oko 166.000 ljudi.

“Imamo najveću i najvažniju Cesaricu! ‘Sve dok sanjaš’ je Hit godine! Hvala na svakom glasu, na svakom slušanju, hvala što ovoliko volite najdraže mi note. Ja ju sada idem pjevati svom Viktoru... ipak je to njegova pjesma.” Njezina objava zasuta je čestitkama prijatelja i poznanika, poput onih Izabel Kovačić i Josipa Perišića, a lajkalo ju je više od 18.000 pratitelja. Među njima je bio, naravno, i “lajk” njezina supruga Vedrana Ćorluke, ali i jako puno kolega s estrade, koji su podržali Frankin uspjeh kao što je to učinila Jelena Rozga.

Frankin put: Od prvog talent showa do nagrade za hit godine

Za Franku Batelić šira je javnost doznala kroz licencni spektakl koji se pod nazivom “Showtime” počeo emitirati u jesen 2007. na Novoj TV.

Na njega se prijavilo više od 1000 mladih nada, no na kraju je pobjedu u prvoj sezoni showa odnijela preslatka 16-godišnjakinja iz Labina. U žiriju su bili Jacques Houdek, Ivana Husar i Boris Banović, a bolji start karijere Franka, tada još tinejdžerica, vjerojatno nije mogla niti zamisliti. Jer imala je sve: i prekrasan glas i prekrasno lice, iako još djevojčice, no već je na prvu bilo jasno da će stasati u lijepu ženu. Pjevati je počela kada su joj bile samo tri godine, bila je i solistica zbora Minicantanti, a na dječjim festivalima počela je osvajati nagrade.

U osnovnoj glazbenoj školi završila je klavir, a otac ju je naučio svirati gitaru. Nakon pobjede u “Showtimeu” stvari su joj se samo počele otvarati, pa je tako samo godinu dana kasnije s pjesmom “Ruža u kamenu” u finalu pop-rock večeri 12. Hrvatskog radijskog festivala u Opatiji osvojila nagradu gledatelja. Izgrađivala je karijeru, nastupala, putovala, a potom upisala i Pravni fakultet u Zagrebu, nakon što se vratila sa školovanja na prestižnom Berklee College of Music u Bostonu. A tada je nekako krenula i njezina veza s Vedranom Ćorlukom.

Perspektivni nogometaš kojeg su smatrali i najzgodnijim ne samo u njegovoj generaciji i prelijepa pjevačica bili su par kao stvoren za naslovnice. Ljubav započeta na Zrću u ljeto 2012. opstala je unatoč udaljenosti i pozornosti medija, u međuvremenu je okrunjena bajkovitim vjenčanjem u srpnju 2018. u Istri, a početkom ove godine i prvim djetetom, sinom Viktorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:36