ISKRENA VODITELJICA

'IZMEĐU USTAŠA I PARTIZANA UVIJEK BIRAM PARTIZANE, NADAM SE DA ĆE NESTATI MARKIĆKE, ILČIĆI...' Vlatka Pokos izvrijeđana nakon objave na Instagramu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.05.2018. u 18:53

Zagreb, 070913.
Sezona godisnjih odmora uglavnom je zavrsila i tradicionalna subotnja spica ponovno je prepuna.
Na fotografiji: Vlatka Pokos.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

 

'Citirat ću povjesničara Tvrtka Jakovinu: "'...Sabor Republike Hrvatske ne samo da se srami Dana pobjede, srami se bitaka na Neretvi i Sutjesci gdje su poginule tisuće Hrvata koji sudjelovaše u NOB-u. Ustaški pozdrav 'Za dom spremni' političke elite gotovo pa posve su legalizirale u Republici Hrvatskoj.

Štoviše, ploča s pozdravom 'ZDS' bila je mjesecima u Jasenovcu, pa zato već tri godine Vlada Republike Hrvatske sama, bez predstavnika žrtava, komemorira datum proboja iz logora', napisala je na svom Instagram profilu Vlatka Pokos, te podvukla: 'Ponosna sam na partizane koji su se borili na strani svjetla i prezirem fašiste, kao i one koji ih veličaju danas u Hrvatskoj!'

Objavu je ilustrirala fotografijom partizanske brigade i, očekivano, stekla novu 'brigadu neprijatelja', koji su spremno prihvatili novi povod da se na različite načine izruguju s bivšom televizijskom voditeljicom i pjevačicom, koja je nove životne izazove pronašla u Kanadi, odakle vodi i blog Explore Mediterranean, piše Slobodna Dalmacija.

 

Na nemilu situaciju koja ju je zadesila, Vlatka je reagirala novom objavom koju prenosimo u cijelosti:

'Nakon mog jučerašnjeg posta doživjela sam degutantne napade i poruke, čak od nekih ljudi koje sam smatrala prijateljima. U Hrvatskoj ukoliko nisi ustaša i znaš nešto o povijesti, proglašen si izdajicom, komunistom, jugonostalgičarem.

'Nadam se da će nestati Ilčići, Markićke, Batareli...'

Nisam niti jedno od toga, željela sam Hrvatsku kao i ostalih 96% građana na referendumu. Duboko sam razočarana onim što je Hrvatska danas. Leglo korupcije, mržnje, lopovluka, profašizma i revidiranja povijesti.

Vjerujem da je to najveći razlog iseljavanja iz Hrvatske. Sanjam o civiliziranoj zemlji koja prihvaća i tretira sve ljude jednako. Nažalost, većina se utapa u bolesnom nacionalizmu i mržnji.

Maloumnici ne shvaćaju da bez partizana Hrvatske ne bi bilo. Fašistička NDH bila bi kažnjena i raskomadana između velikih sila.

Ali opet, potrebno je malo zdravog razuma i povijesnih činjenica da bi se moglo razmišljati na normalan i objektivan način.

 

I za kraj, ukoliko trebam birati izmedju ustaša i partizana, tu dileme nema: BIRAM PARTIZANE, ANTIFAŠISTE. Uostalom, poslušajte što je govorio Franjo Tudjman. On je bio ponosni partizan i antifašist.'

Bivša pjevačica u svojim se objavama rado bavi ekonomskom, društvenom i moralnom bijedom, fašizmom i nazadnjaštvom koji su, kako je ustvrdila 'uvezeni iz dijaspore i BiH', piše Slobodna.

'Nadam se da će ipak doći dan kad će s javne scene nestati Ilčići, Markićke, Batareli, Hasanbegovići, Karamarki, Brkići i Stieri.

Iz pozicije jedne civilizirane zemlje poput Kanade još se jasnije vidi sva bijeda hrvatske političke elite', ustvrdila je tako Pokos nedavno.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo