MEĐIMURSKI FESTIVAL

IZNENAĐENJE U ČAKOVCU Grand Prix Barabama, nagradu dobila i Ivana Banfić, Kalember i Srebrna krila ostali praznih ruku

Osvajanjem glavne nagrade publike i radijskih urednika iz cijele Hrvatske, popularni mladi sastav Barabe prometnuo se u najveće zvijezde Međimurskog festivala. Grand Prix MEF-a za pjesmu "Zvrc, zvrc" splitskog hitmejkera Nene Ninčevića dodijelio im je međimurski župan Matija Posavec kao glavni pokrovitelj ove glazbene manifestacije.

Neočekivanim priznanjem Barabe su nadmašile razvikanije kolege koji su od prvog dana slovili za favorite i time pokazali da na ukus publike nitko ne može utjecati. Povratnica na estradnu scenu Ivana Banfić preuzela je nagradu za najbolju glazbu, a Emina Arapović za cjelovito glazbeno djelo.

Amir Kazić Leo svojom izvedbom zaslužio je nagradu za najbolju interpretaciju, a nagradu stručnog žirija, kojim su predsjedali Branimir Mihaljević i pjevač Mladen Burnać, osvojio je Ivan Zak. Vlado Kalember i nakon 25 godina ponovno okupljena Srebrna krila, koji su slovili za jedne od glavnih favorita, kući se vraćaju bez nagrade, dok je najboljim debitantom proglašena grupa Tarapana band, poznata po nedavnom duetu s Nives Celzijus.

U show programu nastupile su Učiteljice i legendarni kralj zabave Jasmin Stavros.- Hvala Čakovec, hvala Međimurje! Ne znam kako drugačije da vam se odužimo za ovo priznanje nego da i dalje budemo što bolji i da vas i dalje uveseljavamo našim hitovima, rekao je pjevač Baraba Tomislav Španić prije nego li je kao dobitnik glavne nagrade ponovno otpjevao pobjedničku pjesmu praćen seksi koreografijom plesačica Rebeke Marte i Tine, ponosnim vlasnicama najseksi guza Hrvatske.

- Ovim festivalom dosegnuli smo najvišu razinu u zadnjih 14 godina, ali i promovirali autohtoni glazbeni štih. Čestitam Barabama na glavnoj nagradi, osvojili su cijelu dvoranu i bio je užitak gledati i slušati njihov nastup. Uvijek nam je drago kad publika odabere i sve nas iznenadi svojim izborom jer jedino publiku ne možeš kupiti, istaknuo je generalni direktor MEF-a Rajko Dobošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:11