BORBA S MULTIPLOM

'JA MOGU SVE, ALI MOJE TIJELO BAŠ I NE' Naša popularna pjevačica završila u bolnici. Objavila fotografiju infuzije, na terapiji ostaje nekoliko dana

 
 Instagram / Screenshot

Pjevačica Nika Antolos s multiplom sklerozom živi već 11 godina, a dijagnozu je dobila tek prije otprilike šest mjeseci. Odonda s prijateljima i pratiteljima na Instagramu dijeli svoje svakodnevne borbe, male pobjede i poraze.

Tako je i u nedjelju, nakon što je završila u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu, objavila fotografiju na kojoj se vidi da prima infuziju i napisala:

- Pulsna...opet… Ja mogu sve, al’ moje tijelo baš i ne… Spot i pjesma su vani, a sad dnevna bolnica, kortići, odmor i grljenje Sienne na najjače...

P. S. Hvala svima za lijepe riječi za pjesmu i spot, puno znači…

Nedugo nakon toga objavila je kratak video u sklopu Priča na Instagramu u kojem je napisala da ipak ostaje u bolnici nekoliko dana, ali utješila je i sebe i ostale da će i to proći.

- Krenulo je samo da noge ne osjećam, do pupka po mjesec dana i onda se počelo pogoršavati, da ne vidim na lijevo oko. Svi ovi ostali simptomi, nemoguće ih je nabrojati. Toliko boli, konstantno svaki dan, umor, vrtoglavica, mučnine. Mama mora jednu te istu rečenicu ponavljati 'znaš da je mama malo bubana, da će proći, ali sada ne mogu'. Te boli i te mučnine i ta nemoćnost, sve to dok te malo čudo od pet godina pokraj tebe gleda. Najstrašnije mi je do svega što ja sa 29 godina ne znam hoću li biti živa, u kolicima, i dalje u bolovima, ili puno bolje sa 30. Ja to pojma nemam. Moje dijete raste, moje dijete, ja njoj ne mogu obećati hoću li biti tu za dvije godine ili neću - rekla je Nika nedavno.

Screenshot / Instagram

U veljači je Antolos poslala službeno pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović u kojem je opisala probleme koje imaju pacijenti poput nje s medicinskim kanabisom. Naime, legalni medicinski pripravci na bazi kanabisa postoje, no Nika tvrdi, preskupi su i u ljekarnama ih nema od ožujka prošle godine. Predsjednica joj je i odgovorila rekavši da sama ne može utjecati na predlaganje ili izmjene zakona, no obećala je pratiti situaciju za pacijente poput nje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:06