EMILIJA KOKIĆ

JEDINA HRVATSKA POBJEDNICA EUROSONGA O LOŠIM PROGNOZAMA ZA ROKOV NASTUP 'To ništa ne znači, pravo će se stanje najbolje vidjeti kad počnu prve probe'

 
Emilija Kokić sa suprugom Miljenkom Kokotom
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Svega dva tjedna dijeli nas od drugog polufinala natjecanja za Pjesmu Eurovizije, u kojem će mladi Splićanin Roko Blažević pjesmom "The Dream" autora Jacquesa Houdeka pokušati izboriti plasman u velikoj završnici.

Show će i ove godine privući više od 200 milijuna gledatelja pred malim ekranima, a ako ćemo vjerovati kladionicama, maturantu splitske IV. gimnazije Marka Marulića ne smiješi se prolazak u finale Eurosonga jer trenutno zauzima tek 33. mjesto od njih 41, dok je u svojem polufinalu trenutno pretposljednji, piše Slobodna Dalmacija.

Ipak, to ne mora ništa značiti, s čime se slaže i Rajko Dujmić, autor pobjedničke pjesme "Rock me" u izvedbi ugasle zadarske grupe Riva predvođene Emilijom Kokić, koja je 1989. osvojila Europu.

– Pravo će se stanje najbolje vidjeti kad počnu prve probe koje mijenjaju širu sliku, tako da one u ovom trenutku i nisu toliko relevantne. Što se tiče Roka, mali pjeva dobro, no mlad je pa ćemo vidjeti kako će se snaći na jednoj tako velikoj glazbenoj manifestaciji. Sviđa mi se spot za pjesmu i nastup je taj koji će presuditi, kao i glasovi naših susjeda, ističe Dujmić.

Pjevačica Emilija Kokić, naša jedina eurovizijska pobjednica, Roku je zaželjela sreću u Izraelu, a kako će se plasirati nije mogla predvidjeti jer još nije čula sve pjesme. Ostavlja to, kaže, za veliki obiteljski tulum, kad zajedno sa suprugom, Miljenkom Kokotom, spikerom HRT-a i prijateljima gleda natjecanje za pjesmu Eurovizije i prvi put čuje sve pjesme.

- "The Dream" je lijepo upakirana skladba i vidi se da je pisana za Eurosong. E sad, kako će fanovi reagirati, uskoro ćemo saznati. Moglo bi se dogoditi da im bude super, ali i da to smatraju podilaženjem. Da sam na Rokovu mjestu i da sama nastupam, ne bih ponovno imala krila s obzirom da su već bila na Dori, a vidjeli smo i da su ih neki prijašnji natjecatelji također imali na sebi. Stoga bih svakako pokušala smisliti neki originalni nastup, nešto što još nije viđeno. Roko je talentirani dečko, ima potencijala i želim mu da se uspješno razvija u glazbenom smislu u budućnosti - kaže Emilija.

Blaževiću je uspjeh na Euroviziji zaželio i Zrinko Tutić, čiji je hit "Hajde da ludujemo" Tatjana Matejaš Tajči izvela 1990. u Zagrebu i osvojila sedmo mjesto.

– Rokova pjesma je prava eurovizijska, njegov zadatak sada treba biti da je iznese na osoban, dirljiv način. Nisam sklon krilima, smatram da su ona ovdje suvišna i da su više primjerena nekom mjuziklu nego nastupu na pjesmi Eurovizije. Mislim da je ovo natjecanje odlična podloga onim glazbenicima koji su tek započeli svoju karijeru. Sjetimo se samo Celine Dion i ABBA-e, koji su također nastupali na Eurosongu. Bez obzira bio on freak show ili ne, činjenica je da je to već 64 godine omiljena televizijska poslastica gledateljima diljem Europe, pa i svijeta - zaključuje Tutić za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:19