KRISTINA ŠALINOVIĆ ISKRENO

JEDNA OD NAŠIH NAJUSPJEŠNIJIH MANEKENKI OKRENULA NOVU STRANICU Pobjegla je iz nasilne veze, zbog posla se nikad nije skinula, sad ima još jednu želju

 Facebook

Jedna od najuspješnijih i najpoznatijih domaćih manekenki Kristina Šalinović, koja se aktivno više ne bavi manekenstvom, no zato je preuzela ulogu poduzetnice i otvorila frizerski salon Fen Bar i tattoo studio Nero Ink, otkrila je za magazin Story kako funkcionira veza na relaciji Zagreb - Milano te što ju je motiviralo da podijeli priču o psihičkom nasilju koje je doživjela u bivšoj vezi.

Lijepa 27-godišnjakinja rekla je da je htjela vlastitim primjerom pokazati da je nasilje u vezi tema o kojoj treba govoriti, i to ne jednom godišnje na Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama, nego se kampanje trebaju pokretati barem jednom mjesečno.

Premda nije otkrila detalje, uspješna je manekenka prije mjesec dana na svom profilu na Facebooku između ostalog objavila: ‘Ja sam iz bivše veze pobjegla jer sam bila žrtva psihičkog nasilja! Na svu sreću, svaki put kad je ruka bila dignuta na mene, nije bilo udarca. Uz pomoć svoje sestre i podrške svoje obitelji, uspjela sam pobjeći iz takve veze.’ I sad naglašava da je upravo zato važno razgovarati o toj temi jer se tako daje podrška onima koji misle da mogu to sami preživjeti. ‘To, nažalost, nije uvijek slučaj. To možeš pobijediti samo uz podršku drugih ljudi’, kaže Kristina.

Oči joj je otvorila sestra koja joj je objasnila da nekoliko situacija koje je Kristina opisala kao ‘normalne’, zapravo spadaju u psihičko nasilje koje lako može prerasti u fizičko. ‘Rekla mi je da moram pobjeći od njega i da nijedna osoba ne zaslužuje da se prema njoj itko tako ponaša. To mi je bila jedna od prvih duljih veza, bila sam neiskusna i nisam ni bila svjesna svega što mi je radio dok nedavno nisam počela čitati o sindromu narcisoidnosti. Ne znam koliko su ljudi upoznati s time, ali osobe s tim sindromom uvijek su si na prvome mjestu, uvijek od sebe prave žrtvu i za sve krive drugu osobu, koja je zapravo prava žrtva’, rekla je Šalinović za Story.

Priznala je i da joj je za odlazak trebalo dosta hrabrosti koju je skupljala mjesec dana. Naučila je, kaže, cijeniti male stvari u vezi i prepoznati osobnost, a sad se zna i obraniti od nasilja. Premda se u privatnom životu nije uvijek najbolje snašla, u svijetu mode se uvijek znala zauzeti za sebe pa je tako jedna od rijetkih manekenki koja zbog posla nikad nije pokazala intimne dijelove.

S današnjim dečkom Enricom Miglioratijem, koji joj je i životni i poslovni partner već tri godine. Posljednje dvije godine održavaju vezu na daljinu na relaciji Zagreb-Milano jer su mjesec dana zajedno, a mjesec dana odvojeni. Ponekad im, kaže, to teško pada i potrebno je ‘mnogo žrtve i razumijevanja’, no uspijevaju. Kristina je otkrila i da se želi ostvariti kao majka, no o konkretnim planovima još nisu razgovarali. Prvo bi, i to uskoro, mogli najaviti vjenčanje.

Šalinović je otkrila još detalja iz privatnog života, kako zapravo izgleda svijet mode te što su sve od nje tražili, kakav odnos ima prema svom tijelu i kakvi su joj planovi za budućnost, a sve to pročitajte na stranici Story.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:49