NAJVEĆA MEDIJSKA NAGRADA

JOŠ MJESEC DANA DO ZBRAJANJA GLASOVA ZA LAUREATE ZLATNOG STUDIJA Tarik se nominaciji nadao, skromna Doris zahvalna uvijek vjernoj publici

 
 Marko Todorov / CROPIX

Doris Dragović i Tarik Filipović spadaju među one naše finaliste koji će rezultate nagrade Zlatni Studio 6. ožujka na HRT-u nestrpljivo iščekivati u čak dvije kategorije.

Jer, Doris je nominirana u kategoriji za najbolju pjevačicu, ali je i pjesma “Brod za nabolje”, koju je za Doris skladao Ivan Huljić, nominirana za hit godine. Tarik je, pak, nominiran za najboljeg TV voditelja, a kviz “Tko želi biti milijunaš?” za najbolju TV emisiju.

Tarik Filipović: 'Ako pobijedim, uzet ću Šprajcov šampanjac'

- Naravno da sam se nadao i priželjkivao da uđem u finale izbora Zlatnog Studija u kategoriji najbolji televizijski voditelj/voditeljica. Drago mi je što su čitatelji Jutarnjeg lista svojim glasovima odlučili da uđem u drugi krug vaše nagrade. Hvala im na tome - kaže Tarik Filipović koji će 6. ožujka, na dodjeli nagrada Zlatnog Studija, napeto pratiti i koja će emisija pobijediti u kategoriji za najbolju televizijsku emisiju jer je tu nominiran i kviz “Tko želi biti milijunaš?”, koji se jesenas vratio na HRT, naravno s Tarikom u voditeljskoj ulozi.

Zagreb, 261119.
Studio Hanza media.
Tarik Filipovic, glumac i voditelj.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX
Tarik Filipović

- Što se povratka u ‘Milijunaš’ tiče, osjećam da sam se vratio negdje gdje pripadam. Tijekom devet godina koliko ga nije bilo, kad bih čuo muziku iz kviza, dok su klinci igrali tu igricu, osjećao sam se kao da čujem neku svoju staru himnu. Kviz je na programu već nekoliko mjeseci, drago mi je da ga se i publika zaželjela, a cijela ekipa radi ga s puno pozitivne energije i mislim da se i to osjeti na TV ekranu - kaže Tarik kojemu je žao što ove godine za Zlatni Studio nije nominirana i “Potjera”.

- ‘Potjera’ je meni stvarno kviz koji mi je uz ‘Milijunaša’ top topova - ističe Tarik kojemu je, kaže, nemoguće odgovoriti na pitanje bi li više želio osvojiti Zlatni Studio u kategoriji za najboljeg televizijskog voditelja ili najbolju televizijsku emisiju.

- Ne mogu ja to odabrati. Znam samo da ću, osvoji li se i jedna od tih nagrada, nazdraviti s ekipom iz ‘Milijunaša’ i ‘Potjere’. To su moji prijatelji i suradnici koje sam s godinama počeo doživljavati kao neku moju televizijsku obitelj - govori Tarik koji je u kategoriji za najboljeg voditelja nominiran uz Ivanu Paradžiković i Zorana Šprajca.

- I Ivanu i Šprajca iznimno cijenim i rado gledam njihove emisije. Po mom sudu, mi zapravo i ne spadamo u istu kategoriju, ali što je tu je - smatra Tarik kojega smo pitali i čime će nazdraviti ako pobijedi.

- Nisam još o tome razmišljao - priznaje Tarik, kojeg obavještavamo kako je Šprajc rekao da će staviti šampanjac na led, zlu ne trebalo.

- Je li? A onda ćemo uzeti Šprajcov šampanjac, čisto da ne propadne - zafrkantski kaže Tarik.

Doris Dragović: Sretna sam, publika je odmah zavoljela 'Brod za nabolje'

- Drago mi je što je publika prepoznala i zavoljela pjesmu ‘Brod za nabolje’ koju je napisalo jedno prekrasno mlado biće, jedan iznimno drag i nadaren mladi glazbenik Ivan Huljić, kojeg ja s jedne strane doživljavam kao svoje ‘dite’, a s druge strane mu se klanjam kao autoru i umjetniku - kaže Doris koja je pjesmu “Brod za nabolje” promovirala potkraj ljeta. I sama je bila iznenađena kada je publika na njezinim koncertima početkom jeseni znala riječi tek izašle pjesme koju potpisuje Ivan Huljić, a za aranžman je bio zadužen Leo Škaro.

Zagreb, 301119.
Laniste.
Doris Dragovic u prepunoj Areni Zagreb, odrzala je koncert pred otprilike 18000 fanova.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Doris Dragović

- Ivan je moja draga mladost, moj najveći i najljepši ukras, a to što njegov izvanserijski dar prepoznaje i publika za mene je prelijep dokaz da to što radim ima smisla i da bi moglo nešto biti od mene - skromno kaže glazbena legenda koja samu sebe ne smatra ni legendom, ni divom, nego tek pjevačicom iz Splita. A ta “pjevačica iz Splita”, koja se glazbom bavi već četiri desetljeća, nakon podulje diskografske stanke objavila je pjesmu “Brod za nabolje” i nakon što je zablistala i održala nezaboravan koncert u Zagrebu, na oduševljenje svojih brojnih fanova s velikim koncertima nastavlja i dalje. Bezvremenski hitovi kao što su “Malo mi za sriću triba”, “Dajem ti srce”, “Ovo je naša krv” ili “Marija Magdalena” dobili su novo ruho aranžmana.

Na koji način Doris bira pjesme, kako zna koju treba otpjevati?

- Umjetnikov instinkt je poput vrtloga. Kroz njega melodija prolazi, tone i isplivava, promatrana sa svih strana. Tako u nama izazove reakciju. Ako postoji reakcija, znači da ona na neki način dodiruje ‘glazbu’ u umjetniku pa tako može u nekom svom obliku zaživjeti. Ništa se u tom procesu ne događa u trenutku ni naglo, nitko od nas, pretpostavljam, ne padne u nesvijest kad prvi put čuje neku skladbu. Slično je kao i s pričom o ljubavi: opstaje samo ona kojoj smo dali vremena. ‘Prvi pogled’ je uvijek samo jedan pogled. Tako je i s našim pjesmama. Ivan i ja dugo preslušavamo, pokušavamo, mijenjamo. To je nešto što traje i zato vrijedi - otkriva Doris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:37