ANALIZA

KAKO JE ROKO ODLETIO S EUROSONGA Teorija je mnogo, ali jedan od nezanemarivih faktora su i pravila zbog kojih je ostao zakinut za dio podrške

 Amir Cohen / REUTERS

Privjesak krila koje je Roko Blažević posljednjih dana nosio na lančiću oko vrata, a što ga je dobio na poklon od svog 'Dream Teama', nije mu donio sreću. Splitskog maturanta s pjesmom 'The Dream' njegova učitelja Jacquesa Houdeka ipak nećemo gledati u finalu Eurosonga.

Kladionice su takav rasplet događaja, nažalost, već tjednima predviđale, no nakon Rokova nastupa, tijekom kojeg je mladić vokalno briljirao, mnogi su se gledatelji HRT-a ponadali da će možda biti drugačije. Uzalud. Jesu li tome krivi anđeli i kičasta zlatna krila koji su odvlačili pažnju s Rokova pjevanja ili činjenica da je Roko pjevao u glazbeno mnogo jačem drugom eurovizijskom polufinalu razmatrat će se danima.

Činjenica jest da je naš predstavnik zbog eurovizijskih pravila ostao zakinut i za glasove zemalja iz regije (Srbija, Crna Gora i Slovenija nastupale su u utorak, pa nisu mogle sinoć glasati), a izgleda da Roku dragocjene bodove nisu dali ni predstavnici naše dijaspore koji žive u Irskoj i Njemačkoj, pa je 'The Dream' odletio iz daljnjeg natjecanja.

Kako bilo, u veliko finale iz drugog eurovizijskog polufinala prošli su Makedonka raskošnog glasa, Albanija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Malta, Švicarska, te eurovizijski favoriti: Sergej Lazarev iz Rusije, Duncan Laurence iz Nizozemske i John Lundvik iz Švedske. Među posljednjom trojicom, po kladionicama, treba tražiti novog pobjednika Eurosonga, no treba spomenuti da su im blizu i Australka, Talijan, te sado mazo Islanđani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:24