SEDMA SEZONA

KAKO SE PRIPREMA NAJGLEDANIJI TV SHOW Na 'Supertalentu' radi 150 ljudi, neobičan kandidat guta sve pred sobom pa i zlatnu ribicu koja preživi

Iza raskošne scene proteže se dvadeset kilometara kabela za umrežavanje tehničke infrastrukture, a u studio je ugrađeno milijardu LED dioda

Od nove sezone “Supertalenta” očekujem prije svega odličnu zabavu. Želim da mi kandidati izvuku i potaknu emocije, bilo da je riječ o sreći, ljutnji, zadovoljstvu ili nezaustavljivom porivu za smijanjem. Jako se veselim početku nove sezone, jer uživam u trenutku kad se kandidat pojavi pred nama, a nemate pojma što možete očekivati.

Također, veselim se komentarima kolega iz žirija jer su mi uz kandidate oni nepresušna inspiracija i za moje komentare, kaže Davor Bilman koji uz Maju Šuput, Martinu Tomčić i Janka Popovića Volarića čini žiri “Supertalenta” čija sedma sezona na Novoj TV počinje u nedjelju u 20.15 sati.

- Spreman! Jedva čekam da u domove ponovno dovedemo najgledaniji show u Hrvatskoj. Ovaj put s puno kandidata iz inozemstva, posebnih talenata i novih uzbuđenja - kaže Frano Ridjan, voditelj “Supertalenta” koji kao i prethodnih sezona prvo kreće s audicijama.

U audicijskim emisijama koje slijede vidjet ćemo pregršt talenata koji su došli pokazati da mogu, žele i trebaju biti nove zvijezde najpoznatijeg talent showa.

U prvoj emisiji vidjet ćemo malce genijalce (djecu od 6 do 12 godina koja se bave mentalnom aritmetikom, odnosno sudjeluju u revolucionarnom programu kojim se uz upotrebu računaljke abakus aktiviraju obje polutke mozga, čime se postiže pun moždani potencijal), Stevieja Starra (50), škotskog umjetnika koji može progutati raznovrsne predmete, poput kovanica, žarulje, balona, kuglice za bilijar, šećera, lakše tekućine i zlatne ribice te ih potom vratiti i to po bilo kojem traženom redoslijedu, Mr. Berllowskog (60) iz Njemačke koji uz pomoć sapunice pravi impresivne balone, Antu Dragojevića (19), čiji je talent micanje obrva, pjevače Živka Gašpara (57), Marka Antolkovića (20) i Stellu Scholaju (19), plesače iz plesne skupine Universe dance te 7-godišnjeg Mehmeda Medu Nikezića, samoukog plesača, modela, karatista i umjetnika.

1000 prijava

Sedma sezona showa sastoji se od osam audicijskih emisija, a u emisijama uživo gledat ćemo top 40 kandidata koje je žiri izabrao i potvrdio da upravo njih, odnosno njihov talent, žele gledati u borbi za pobjedu. Inače, ukupan broj prijavljenih natjecatelja za sedmu sezonu popularnog televizijskog showa bio je oko 1000. Audicije su se održavale u lipnju, snimale su se u zagrebačkom studiju Jadran filma.

Bilo je devet “snimajućih” dana tijekom kojih je žiri pogledao više od 400 točaka. Sam studio Jadran filma u kojemu su se snimale audicije - a isto tako će se snimati i live emisije - ima 2500 četvornih metara. Osim žirija, voditelja Igora Mešina i Frane Ridjana, te natjecatelja i ekipe iz produkcije showa, u studiju je tijekom audicijskih emisija bilo 250 gledatelja u publici, a njih 400 pratit će emisije uživo.

Jedanaest kamera

Audicije su se snimale s jedanaest kamera, a live emisije snimat će se s četrnaest. Za opremu studija bit će potrebno 0,5 megavata električne energije po emisiji. “Više od 20 kilometara kabela iskorišteno je za umrežavanje tehničke infrastrukture. Također, u studio je ugrađeno milijardu LED dioda. Iza raskošne scene, u produkciji showa, uživo sudjeluje 150 ljudi.

Što se gledanosti tiče, “Supertalent” je i u prethodnoj, šestoj sezoni zauzeo tron gledanosti kao najgledanija zabavna emisija u Hrvatskoj. Šesta sezona ostvarila je prosječan udio u gledanosti od 49,5 posto, a svaku epizodu gledalo je oko 800.000 gledatelja.

(Izvor: AGB Nielsen; Razdoblje: 23. 9. - 16. 12.2018.; Ciljna skupina: 4+)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:00