TENA NEMET BRANKOV

Karizmatična ljepotica iz Gavellinog teatra prvi put na igrama

Igrat će u ‘Geraniumu’ Iva Vojnovića živahnu mladu Lucu, a stigla je u Dubrovnik dan prije početka svojih proba kako bi pogledala ‘Hamleta’
 Tonči Plazibat / CROPIX

Tena Nemet Brankov (1994.), glumica Dramskog kazališta Gavella, kći pokojnih glumaca Slavka Brankova i Marine Nemet te jedna od najtalentiranijih mlađih glumica u zemlji, ove će se godine prvi put pojaviti u ulozi na Dubrovačkim ljetnim igrama. Bit će Luce u “Geraniumu” Ive Vojnovića, u režiji mlade redateljice Marine Pejnović.

Tonči Plazibat / CROPIX

“Geranium”, jedan od najranijih radova Ive Vojnovića, najavljivao je tada, krajem 19. stoljeća, nadolazeći val hrvatskog realizma u književnosti. To je djelo o samoći, priča o jednoj Mari (Doris Šarić Kukuljica), koja živi u dubinama svoje mašte i za koju kažu da je rođena stara, i jednoj Luce (Tena Nemet Brankov), njezinoj sestri koja je kontrapunkt glavnoj junakinji, živahna, bezbrižna, mlada, valja je dobro udati. Pitanja ljubavi u drami će spajati i razdvajati dvije sestre.

Tena Nemet Brankov stigla je u Dubrovnik dan prije početka proba u Muzičkoj školi kako bi pogledala “Hamleta” na Lovrijencu te smo njezin prvi udah morskog zraka zabilježili fotoaparatom.

Tonči Plazibat / CROPIX

Glumica je bila nominirana u kategoriji Novo lice kazališnog Zlatnog Studija. U Gavelli trenutačno igra u predstavama “Cigla”, “Stela, poplava”, “Pijani”…, a na televiziji je najpoznatija kao kći Ludviga Tomaševića u seriji “Novine”. Za ulogu u filmu “Trampolin” nagrađena je Zlatnom Arenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:10