PROMJENE NA PROGRAMU

KORONAVIRUS ZAUSTAVIO I NEKE OD NAJPOPULARNIJIH HRVATSKIH TV EMISIJA Evo što se više neće emitirati

 

Sa snimanjem prestaje Provjereno Nove TV, RTL-ov show “Tri, dva, jedan - kuhaj!”, serija “Blago nama” te serijal “Krv nije voda”. HRT će, ustreba li, emitirati reprize kviza “Potjera” te emisija “Lijepom našom” i “Kod nas doma” (izdanje petkom).

Premda su prošlog tjedna s naših televizija stizale vijesti da će se većina emisija nastaviti snimati, naravno, po posebnim uvjetima i bez publike u televizijskim studijima, zbog novih mjera i situacije s koronavirusom u Hrvatskoj u samo nekoliko dana i tu su se dogodile promjene. Najviše ih je na RTL-u, koji privremeno zaustavlja proizvodnju zabavnog i dramskog programa

Rad od kuće

- RTL Hrvatska uvijek, pa tako i tijekom trenutno proglašene svjetske pandemije koronavirusa, stavlja svoje zaposlenike i njihovu sigurnost na prvo mjesto. Upravo zbog toga RTL Hrvatska od ponedjeljka, 16. ožujka, privremeno zaustavlja proizvodnju zabavnog i dramskog programa te uvodi rad od kuće za sve one zaposlenike i vanjske suradnike koji mogu primjenjivati takav način rada.

Pritom je naglasak na onim djelatnicima koji po bilo kojem kriteriju pripadaju u rizičnu skupinu. Kako bi se osiguralo neometano emitiranje televizijskog programa, dio djelatnika i dalje će raditi iz središta RTL-a, gdje se provode sve mjere opreza za suzbijanje koronavirusa po uputama nadležnih tijela kako bi se što dulje osigurala dnevna proizvodnja informativnog programa, ali i emitiranje programa - kažu s RTL-a.

Kako neslužbeno doznajemo, zaustavljeno je snimanje RTL-ova serijala “Krv nije voda”, koji se diljem Zagreba i okolice nedavno nastavio snimati nakon sedam godina stanke. Najava obnove serijala koji je 2011. godine pratilo i do pola milijuna gledatelja, a u kojem su glumili naturščici, nakratko je gotovo zasjenila i nove vijesti o koronavirusu, no obožavatelji će ipak morati pričekati na nove nastavke.

Također, do daljnjega se zaustavlja snimanje RTL-ove serije “Blago nama” s Enisom Bešlagićem, Žarkom Radićem, Tarom Rosandić i drugima, čija radnja prati obitelj koja mora živjeti pod istim krovom unatoč različitim svjetonazorima, navikama i generacijskim razlikama. Stopirana je i nova, osma sezona popularnog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!”, u kojoj novi natjecatelji kreću u neizvjesnu borbu za titulu najboljeg kuhara amatera u Hrvatskoj, a koja se počela snimati prije nekoliko dana.

Nema ‘Zvijezda pjevaju’

’ Premda su se RTL-ove produkcije radile pod posebnim mjerama (bile su fizički odijeljene, svakodnevno dezinficirane...), zbog sigurnosti je odlučeno da se do daljnjega obustave. Snimanje će se nastaviti u nekim boljim vremenima, a na RTL-u ističu da će se ovi televizijski formati emitirati najesen.

S RTL-a također stiže vijest da se Zoran Šprajc do daljnjega ne vraća u RTL Direkt. Premda je jedan od naših najomiljenijih televizijskih voditelja, najavio kako se u ponedjeljak vraća se na posao nakon tri mjeseca bolovanja i oporavka od svog drugog infarkta, to se ipak nije dogodilo. Šprajc je, doznajemo s RTL-a, ostao kod kuće zbog prehlade. No, vjerojatno ga na ekranu ne bismo gledali i da se nije prehladio, s obzirom na to da je RTL uveo rad od kuće za sve one zaposlenike i vanjske suradnike koji mogu primjenjivati takav način rada. Pritom je naglasak na onim djelatnicima koji po bilo kojem kriteriju spadaju u rizičnu skupinu. Kako Šprajc komentira to što pripada u ugroženu skupinu?

- Ne osjećam se ni više ni manje ugrožen nego bilo koji drugi građanin, ali moji osjećaji i prosudbe po pitanju mojeg zdravlja već su se pokazali potpuno promašenima, pa mi ne preostaje ništa drugo nego da ovaj put slušam stručnjake i držim se i zdravstvenih i korporativnih pravila - kaže Šprajc.

Što se HRT-a tiče, s te televizije doznajemo da će se tijekom ožujka prikazivati tri pripremljene premijerne emisije “Lijepom našom”, dok će se u travnju emitirati reprize jedne od najdugovječnijih televizijskih emisija koje vodi Branko Uvodić. I u emisiji “Kod nas doma” petkom umjesto premijernih gostovanja glazbenika uvode se reprize. Zabavni showu ‘Zvijezde pjevaju’ koji je trebao ući u novu sezonu, s novom ekipom morat će pričekati neka sretnija vremena. Naime, prisavski su šefovi odlučili da se ova popularna zabava prolongira s emitiranjem do jeseni.

Što će biti s kvizovima “Potjera” i “Tko želi biti milijunaš?”, u kojem je jedan od jokera i onaj “pitaj publiku” u studiju. Koga pitati ako publike ne bude?

- Emisije ‘Milijunaša’ snimljene su za period prikazivanja sve do kraja travnja. Do kraja sezone ostale su nam za snimanje još četiri emisije, koje bismo trebali početi realizirati za desetak dana. Pratimo situaciju s virusom, držimo se uputa Ministarstva zdravlja. Ako se situacija s koronavirusom počne pogoršavati, a svi se nadamo da neće, četiri preostale emisije snimat će se kada to bude moguće - kažu na HRT-u i napominju da je i “Potjera” snimljena do kraja ožujka, a ne popravi li se situacija dotad, najvjerojatnije će se emitirati reprize.

S Nove TV doznajemo da se do daljnjega neće snimati emisija “Provjereno”.

Osigurali uvjete

- U ovom trenutku Nova TV ima za apsolutni prioritet zaštitu svojih zaposlenika, njihovih obitelji, cjelokupne lokalne zajednice te osiguravanje kontinuiteta poslovanja. U tom kontekstu Nova TV poduzela je različite mjere u skladu s razvojem situacije koji će i dalje pomno pratiti i poduzimati najbolje moguće mjere i procese. Mjere koje su poduzete vezane su uz higijenske uvjete u svim prostorima Nove TV, što uključuje i setove. Produkcijski procesi su optimizirani tako da se smanje svi nepotrebni kontakti.

Tako će se, primjerice, show ‘Tvoje lice zvuči poznato’ snimati bez publike te su osigurani uvjeti rada od kuće svim djelatnicima koji ne moraju nužno biti u prostorima Nove TV kako bi izvršavali svoje radne obveze. Istraživačka emisija “Provjereno” neće se neko vrijeme snimati radi prirode posla koja uključuje velik broj susreta i kontakata.

Reporteri će se pridružiti timu Dnevnika, koji je u ovom trenutku prioritet, s ciljem da svim građanima osiguramo pravodobne, vjerodostojne i kvalitetne informacije koje će ih voditi kroz novonastalu situaciju. Svi ostali projekti poput ‘INMagazina’, showa ‘Tvoje lice zvuči poznato’ i serije ‘Drugo ime ljubavi’ neometano će se nastaviti snimati, samo s optimiziranim produkcijskim procesima koji minimiziraju međuljudske kontakte, mjerama sigurnosti, kao i najvišim higijenskim standardima - kažu s Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:02