ČETRDESET IM JE GODINA TEK

KRUNA KARIJERE PRLJAVOG KAZALIŠTA Sprema se spektakularan koncert na zagrebačkom stadionu koji bi trebao biti na razini legendarnog iz 1989. na Trgu

 
 Marijan Sancic / Cropix

Predstojeći nastup u Zagrebu bit će kruna naše karijere, naravno, uz koncert koji smo 1989. godine održali na Trgu bana Jelačića - kažu glazbenici iz Prljavog kazališta, benda koji će četrdesetu obljetnicu postojanja ovog proljeća proslaviti u svome Zagrebu.

- Točno je, u Zagrebu nastupamo 31. svibnja, na dan našega grada. Napravit ćemo pravi koncertni spektakl, kako i treba biti u povodu ovakve okrugle obljetnice. Možemo potvrditi da ćemo svirati na otvorenom, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici - kaže Tihomir Fileš iz Prljavog kazališta.

Svirka na Šalati

- Dugo smo pokušavali dobiti dozvolu da napravimo koncert na lokaciji na kojoj ćemo zasvirati 31. svibnja i drago nam je da se naši snovi ovoga proljeća napokon i ostvaruju nakon niza odbijenica - kaže Fileš, čiji će bend u Zagrebu nastupiti nakon (pre)duge pauze. Podsjetimo, posljednji veliki koncert u svome gradu imali su 2015. godine na Šalati, a u Areni su nastupili prije devet godina.

- Želimo da na ovaj koncert dođu svi naši prijatelji, svi oni koji su odrasli uz naše pjesme, a mi ćemo im dati najbolje od sebe - pozivaju glazbenici iz Prljavog kazališta, koji se pakiraju za veliku australsku turneju. Naime, jedan od najdugovječnijih i omiljenih rock bendova četiri desetljeća druženja i strasti s publikom svih generacija proslavit će i koncertima u Australiji.

Bend će nastupiti u najuglednijim koncertnim prostorima najvećih australskih gradova: 15. veljače sviraju u Perthu, 16. veljače u Melbourneu, 17. veljače u Brisbaneu, 22. veljače ponovo u Melbourneu, dok su 23. veljače u Adelaideu i napokon 24. veljače u Sydneyju.

Svjetska turneja

Koncerti u Australiji bit će održani u povodu “svjetske” turneje glazbenika koja obuhvaća i nastupe u Americi i Kanadi, kamo odlaze u travnju, a nakon zagrebačkog open air koncerta uslijedit će još i koncerti Prljavog kazališta u Skandinaviji.

- Koncertima se svi jako veselimo, putovanjima do dalekih destinacija, odnosno avionskom letu nešto manje.

Mladen Bodalec i ja nismo veliki ljubitelji letenja, izračunali smo da ćemo sada provesti dvadeset i jedan sat u zraku i ništa nas po tom pitanju ne može utješiti ni smiriti - iskreno će Fileš, čiji će bend na proljeće objaviti i svoj 15. studijski album.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:26