GDJE IZAĆI VEČERAS?

LAST MINUTE VODIČ ZA VALENTINOVO Bajaga u Hali, dragovi u Močvari, Ute Lemper u Lisinskom, veliki party u Aquariusu...

Bajaga (gore lijevo), 'Kišni dan u New Yorku' (gore desno), Flamboyance Dance Crew (dolje lijevo) i Filip Šovagović i Fadil Abdulov (dolje desno)

Bez obzira na to kako ste zamislili svoje Valentinovo, jeste li u vezi ili singl, slavite ili ne slavite, ovog petka se diljem zemlje održava čitav niz zanimljivih koncerata i događaja. Bajaga sa svojim Instruktorima otvara Halu, novu zagrebačku koncertnu dvoranu, a za one sklonije klasičnoj glazbi gostovanje Ute Lemper u Lisinskom trebalo bi biti prava poslastica.

Romantičari, projekcija Woodyja Allena očekuje vas u zagrebačkom Studentskom centru, a Filip Šovagović s gitaristom Fadilom Abdulovim okupira čakovečki klub Casa latina. Noćni klubovi organiziraju nekoliko gostovanja DJ-eva. Jutarnji je priredio last minute vodič za najbolji provod večeras, bez obzira jeste li zaljubljeni ili ne...

Bajaga otvara Halu

Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori 14. veljače spremaju poseban i jedinstven susret sa Zagrebom. Osim što su najjači regionalni izvođač koji će nastupiti u gradu za Valentinovo, pripala im je čast odsvirati prvi koncert u Hali, novoj multimedijalnoj dvorani koja se otvara na Heinzelovoj 96a. Stvorivši neke od bezvremenskih pjesama, od kojih su mnoge ljubavne, Bajaga je sa svojim Instruktorima prodao više od impresivnih pet milijuna nosača zvuka i bez problema se do danas zadržao na vrhu najvećih i najpopularnijih glazbenika u Hrvatskoj. Stoga nije čudno da otvara Halu, i to baš na Valentinovo.

Ružilica u Aquariusu

Oculus Night, elektronički program koji se jednom mjesečno održava u Aquarius klubu, za Valentinovo organizira party pod nazivom Ružilica. DJ-e Oculusa su Monika Klier i Petra. Zašto Ružilica, pitaju se organizatori koji nam donose odgovor. Za Valentinovo neki žele ruže, a neki jednostavno žele – zaružiti.

Za ovu proslavu neozbiljnosti Oculus poziva članove Neügodna Kollektiva za DJ pult. Samozatajni, kakvi i ostaju za ovo Valentinovo, prvi dojam odlučili su ostaviti za susret u klubu, a možda ispadne i neugodan. Party počinje u 23, a traje do 6 sati. Cijena ulaznice na ulazu iznosi 30 kuna do 1 sat i 40 nakon.

Woody Allen u Forumu

Ako želite izbjeći komercijalna kina s prenapuhanim filmskim naslovima i daleko previsokim cijenama, cijeli vikend u kinu Forum zagrebačkog Studentskog centra možete pogledati “Kišni dan u New Yorku” Woodyja Allena. Posljednje je to ostvarenje ovog velikog redatelja, koji najbolje režira upravo na Manhattanu. Večeras je projekcija na rasporedu u 21 sat, a u isto vrijeme se prikazuje i sutra te prekosutra.

Predavanje “Imati ili biti”

U prostoru škole Nova akropola u Ilici 36/I sigurno će uživati oni koji žele misaono (anti)Valentinovo. U 19.30 sati počinje predavanje o jednoj od najpoznatijih knjiga Ericha Fromma, oštrog kritičara potrošačkog društva, koji govori o dva modusa postojanja: imati ili biti. Kroz njih analizira sebičnost i altruizam, kao dvije temeljne ljudske karakteristike i upozorava da je u modernom društvu postalo važnije “imati” nego “biti”, što neminovno vodi dehumanizaciji društva i čovjeka. Ulaz je besplatan.

Ute Lemper u Lisinskom

Zagrebačka filharmonija u Lisinski dovodi Ute Lemper, čiji je koncert naslovljen “Rendezvous with Marlene”. Jasno je iz imena da se radi o hommageu velikoj Marlene Dietrich - Lemper će izvoditi njezine pjesme u svojem aranžmanu, a cijeli je program utemeljen na telefonskom razgovoru koji su dvije umjetnice vodile pred tridesetak godina, kada su obje živjele u Parizu.

Šovagović svira u Casi latini

Pisac, glumac i glazbenik Filip Šovagović uskoro ulazi u studio da snimi svoj prvi album. Pravi ga u suradnji s poznatim našim gitaristom Fadilom Abdulovim, naziv toga nosača zvuka jest Demo, a na njemu će se naći, kako tvrde autori, njihove “isključivo out of mainstream skladbe, koje diraju dušu, ali i ne oštećuju nadu”.

Njihov se isprva i brojniji bend zvao Ubojice boli, potom su osvanuli kao Djedovi i bake, a na koncu se eto kristalizirao dinamičan duet Abdulov & Šovagović. Album najavljuju posebnim koncertom za Valentinovo, koji će upriličiti u čakovečkom klubu Casa latina, danas u 21 sat. Abdulov, virtuoz na gitari i drugim žičanim instrumentima te Šovagović, samouk muzičar, gitarist i bubnjar, napravili su glazbu za više predstava a svoje nove skladbe predstavljaju i publici u Bosni i Hercegovina te Srbiji.

Delfonic u Mastersu

Za valentinovski vikend na Casu u Masters drito iz Berlina dolazi Delfonic. Ovaj DJ, ali i vlasnik nekoliko labela te urednik u izdavačkoj kući, donosi nam house, jazzy, disco i afro ritmove kakvi su hit u berlinskim klubovima Gretchen i Paloma bar, gdje je on rezident. Za ovaj obećavajući plesnjak pridružuju se i glave Case - Yesh, zagrebački DJ, promotor i poznati glas na Radiju 101, zatim Pips, koji je ujedno i jedan od osnivača Hrvatske Funk Delegacije te Hibou, koji se Casi pridružuje 2017. godine, također vodi svoj program Svakober u zagrebačkom Botaničaru. Masters ekipi predstavit će se i četvrti novopečeni član, Vladimir Božić. Tulum počinje sutra u 22 sata, upad je do ponoći 50 kuna, a nakon 60.

SRCE TV by House of Flamingo

Već tradicionalni valentinovski program u Močvari predvode Spazam Orgazam, Roxanne, Colinda Evangelista i Entity. SRCE program nastavljaju točkama i izvedbama u duetima, a ove im se godine pridružuje i poliamorični plesni sastav Flamboyance dance crew koji će jutarnje zagrijavanje Vesne Mimice potisnuti u još dalji zaborav! Nakon showa slijedi DJ program kolektiva Deep’n’Delicious, iz kojeg se ovaj put predstavljaju Bronski i Ani. Ulaznice su dostupne u Octopus piercing & tattoo studiju (Gundulićeva 31) po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna, a na ulazu u klub će koštati 70 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:39