ŽIVI AMERIČKI SAN

LIJEPA KARLOVČANKA OTKRILA KAKO JE OSVOJILA HOLLYWOOD Posebno ju je oduševio legendarni snagator: 'Baš je bio kavalir i jako topao i drag cijeli dan'

 
Nea Dune (lijevo)
 Instagram

Karlovčanka Nea Dune živi američki san. Multitalentirana glumica, plesačica i manekenka preselila je u Los Angeles prije pet godina i odonda je zaredala niz manjih uloga i raznih angažmana. Na IMDb-u pod njezinim imenom stoji 49 naslova, a glumila je u nekim od najvećih holivudskih blockbustera.

‘Postala sam članica SAG-AFTRA filmske organizacije. Od ova dva projekta oba se bave tematikom nas Balkanaca u inozemstvu što je s jedne strane super jer ljudi nemaju pojma kako se mi bivši Jugoslaveni družimo skupa i uvijek smo zajedno’, otkriva za Dnevnik.hr Nea koja u posljednje vrijeme i režira.

Uspjeh u Hollywoodu nije nešto što se događa preko noći. Nea je, kaže, imala sreće jer se nije susrela s previše neugodnim situacijama. ‘Imala sam sreću u nesreći da nikad nisam imala prevelike probleme, ali na dnevnoj bazi ti dobacuju neprimjerene komentare. Ne dam se zezat, nema tu kod mene ništa, kad vidim da je netko ljigav ili mi nešto ne odgovara samo se maknem i kažem ljudima neću’, kaže Nea.

U filmu ‘Oceanovih osam’ imala je sporednu ulogu novinarke na crvenom tepihu, dok glavne uloge tumače Sandra Bullock, Rihanna, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter i dr:

'Sandra Bullock je jako draga i jako mala. Moja uloga je bila reporter i svi su bili super opušteni, svi smo imali iste probleme, svima je bilo vruće, sve su stezale haljine, bilo je jako ugodno, ali bili su i dugi dani, 12, 14 sati na setu.’

‘Radila sam i ‘City of Lies’ u kojem su Johnny Depp i Forest Whitaker. S nama je samo bio Forest na setu koji je isto ovako simpatičan, relativno šutljiv. Ne smijem puno otkrivati o temi jer je vrlo specifična scena koju smo radili’, otkriva Nea koja je dobila ulogu plesačice.

Kao najvećeg džentlmena s kojim je radila u razgovoru za Dnevnik.hr ističe Sylvestera Stalonea. Skupa su snimali ‘Čuvar galaksije 2’: ‘On je bio simpatičan i osjećala sam se kao da ćakulam s tatom. Uvijek nam je pomagao s obzirom da smo mi žene imale ogromne štikle, tako da je po umjetnom snijegu bilo teško i baš je bio kavalir i jako topao i drag cijeli dan, a bili su 16 satni radni dani.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:29