TAJNA DUGOG BRAKA

LJUBAVNA PRIČA OMILJENOG VODITELJA I NJEGOVE SUPRUGE RAZNJEŽIT ĆE I NAJTVRĐE 'I danas se sjećam što je nosila kad sam je prvi put ugledao...'

 
Oliver Mlakar u društvu supruge Dunje u Zagrebu 2014.
 Damjan Tadić / CROPIX

Podaci su danas, kada su brakovi u pitanju, uglavnom porazni. Da svaki treći završava razvodom, zvuči nevjerojatno, ali realnost je još brutalnija. Nitko ne napominje da uz tu statistiku velika većina onih koji potraju, nije sretna. Puno agresije, novčani problemi, svađe i nemogućnost odvajanja ponekad su gori od same rastave, pa u moru beznadnih priča često zaboravljamo da postoje i one lijepe i dugotrajne.

Jednu takvu ispričao je za Story.hr Oliver Mlakar, omiljeno lice s malih ekrana. Ne samo da je on dugovječan i vitalan, takav mu je i odnos sa suprugom Dunjom, s kojom je u braku preko 50 godina.

A koja je njihova tajna? Oliver je svoje 'obaveze' muža shvatio ozbiljno, pa se tako i ponašao, školski. Jedini način da brak potraje, kaže, je da žena i djeca budu na prvome mjestu. Za sve ostalo ima vremena, dodaje.

Tim se'receptom i sam vodio, pa kao tajnu dugog braka navodi da je svaki dan poslije posla išao - pravac kući. Nije bio sklon izletima, a njegova Dunja uzvraćala mu je neizmjernom ljubavlju.

oliver mlakar s suprugom
-revija-
Revija / Arhiva Cropix
Oliver Mlakar i Dunja

‘I danas se sjećam što je nosila kada sam je prvi put ugledao. Bilo je to u knjižnici na radiju, gdje je Dunja dolazila jer joj je ondje radila prijateljica. Imao sam sreće što sam naišao na kvalitetnu i poštenu osobu. U braku, kao i u svakom drugom odnosu, treba biti pošten. Ako poštuješ partnera, obitelj će biti složna. Zanos i zaljubljenost traju neko vrijeme, ali to neizbježno jenjava. Nakon toga treba ostati pošten i vjeran, onda i obitelj dugo traje. Moja supruga Dunja imala je mnogo razumijevanja za mene, a ja sam joj dao mnogo razloga za to. Ostao sam privržen obitelji, nikad nisam bio sklon izletima. Uvijek sam mislio na nju i djecu. To mi je uvijek bilo najvažnije’, ispričao je Oliver za Story.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 10:24