EKSKLUZIVNO

MAJA NJIRJAK I DAMIR SMRTIĆ INTIMNO 'Spojilo nas je piće iza posla, ali neki su gledatelji znali da između nas ima nešto i prije nego smo prohodali!'

Novinarka i urednica Vijesti iz kulture i urednik i voditelj HTV-ova Dnevnika 3. ovo ljeto, zahvaljujući poslu, počeli su se češće viđati. Vijesti iz kulture na programu su iza Dnevnika pa je Smrtića i Maju Njirjak spojilo piće iza posla
Maja Njirjak i Damir Smrtić
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Meni je stvarno teško u par riječi reći čime me je Damir osvojio. Ima tu mnogo toga, nemoguće je samo nešto izdvojiti. Mnogo toga mi se sviđa kod njega, imamo puno toga zajedničkog, super se razumijemo, sjajno nadopunjujemo - priča Maja Njirjak, novinarka i urednica Vijesti iz kulture na HRT-u, koja se zahvaljujući ljubavnoj vezi s kolegom urednikom i voditeljem HTV-ova Dnevnika 3 Damirom Smrtićem, prošlog tjedna našla na naslovnicama mnogih naših portala.

Poziv iz Vlade

- Ni u snu se nisam nadao da ćemo kolegama iz medija Maja i ja biti toliko interesantni. A, iskreno, gotovo sam pao sa stolca čitajući bombastične naslove koji su me opisivali kao urednika koji je zaveo mladu kolegicu - smije se Damir Smrtić, koji je na dan kada je javnost putem medija doznala da je ponovno sretan u ljubavi imao intervju s premijerom Andrejem Plenkovićem.

- Počelo je tako da sam dobio poziv s meni nepoznatog broja. Uvjeren da me zovu iz Vlade, javio sam se kako bismo utanačili dogovore oko intervjua s premijerom i nemalo iznenadio kada su me umjesto za Plenkovića pitali za Maju. Odmah sam sve ‘priznao’, jer nemamo što skrivati. Da, zaljubljeni smo, lijepo nam je zajedno i to je to - govori Damir, čija se ljubav s Majom rodila na prisavskim hodnicima.

- Nas dvoje znamo se godinama, a jednom, prije desetak godina, Damir i ja izašli smo na kavu. Ali, ništa se tamo nije zbilo, jer to je bio izlazak dvoje prijatelja. Međutim, ovo ljeto, zahvaljujući poslu, počeli smo se češće viđati. Moje Vijesti iz kulture na programu su iza Damirova Dnevnika, a nakon Dnevnika on je nerijetko ostajao na poslu, pa bismo skupa, u društvu kolega iz redakcije, običavali otići na piće. Tijekom tih druženja s vremenom smo shvatili da imamo dosta toga zajedničkog. I tako je to krenulo: pokoja kava, neka lijepa riječ, osmijeh... - priča Maja.

Prvo pojavljivanje

- Da nešto ima između nas nekako su shvatili i pojedini gledatelji, jer me koncem kolovoza na ulici zaustavila jedna simpatična gospođa i pitala me jesmo li Maja i ja u vezi. Rekao sam da nismo, jer tada doista još i nismo bili u vezi, a tu anegdotu sam ispričao Maji. Nakon toga nas dvoje smo se interno znali našaliti tijekom mojih odjava Dnevnika u kojima sam najavljivao njezinu emisiju, a kad smo uistinu i prohodali, sjetili smo se te gospođe - priča Damir, koji se slaže s Majom da je početak njihove veze bio koncem rujna u Rovinju na Weekend Media Festivalu, koji su oboje pohodili zahvaljujući poslu.

Njihovo prvo javno pojavljivanje uslijedilo je prošlog tjedna kada su otišli na premijeru komedije “Cafe Society” Woodyja Allena, a uoči filma fotoreporterima su pozirali zagrljeni. Da se ne radi samo o prijateljskom zagrljaju, jasno je svima koji su ih vidjeli na fotografijama, jer njihovi osmijesi sve govore.

- Stvarno nam je lijepo zajedno, a viđamo se gotovo svaki dan, jer oboje gotovo pa da živimo na televiziji - kaže prekaljeni 42-godišnji novinar i urednik HRT-a koji je još 1993. godine počeo surađivati na Radio Sljemenu. Osam godina kasnije prelazi u HTV studio Varaždin kao novinar i urednik, a 2004. postaje urednik HTV dopisništva Čakovec. Tri godine nakon toga postaje dopisnik HRT-a iz Ljubljane, a potom i novinar redakcije Unutarnje politike. Uređivao je i vodio Dnevnik, Dnevnik 3, Hrvatsku uživo, Regionalni dnevnik, U krupnom planu, Fokus, Temu dana... Oduvijek je, kaže, znao da će biti novinar, a novinarstvom se počeo baviti u osnovnoj školi, kada je kao klinac surađivao u emisiji “Stigla je pošta” Dječjeg programa, da bi nastavio u srednjoj školi kada je s prijateljima emitirao radijski program iz garaže.

- Bilo je to početkom devedesetih kada je moj prijatelj pokrenuo Radio Nedelišće, u mjestu pokraj Čakovca. U to je vrijeme bilo malo radijskih postaja u Hrvatskoj, a naša je bila ilegalna. To je bilo vrijeme brojnih ilegalnih radijskih postaja u Hrvatskoj, koje su poslije legalizirane. Napravili smo pravi boom u radijskome eteru. Sjećam se da je prvi vikend programa uživo u Čakovcu bila televizijska emisija “Sedma noć”. U naš je program kao gost ušao Ljudevit Grgurić Grga. Bio je oduševljen našim studijem u garaži. Otvorili smo telefone, a za desetak minuta pukla je telefonska centrala. Onda znate koliko smo bili popularni. A radili smo u strahu! Nekoliko puta dolazila je inspekcija, pečatila odašiljač, ljudi bi izlazili na ulicu kako bi nam dali podršku, a ubrzo bi gazda ponovno pokrenuo program. I danas radio radi, ima koncesiju i nije više u garaži. Kako rekoh, bilo je to vrijeme brojnih ilegalnih radijskih postaja u Hrvatskoj. Poslije je raspisan natječaj za njih 90 koje su legalizirane - prisjeća se Damir.

Uplesala na HTV

Maja Njirjak (34), majka sedmogodišnje djevojčice, u novinarske vode za razliku od Damira, doslovno je uplesala. Dvadeset je godina plesala suvremeni ples u zagrebačkom ZKM-u kod Desanke Virant, a onda je prije 14 godina kao studentica novinarstva došla na HTV. Bila je dio generacije koja je 2003. godine sjedila u TV studiju u emisijama Aleksandra Stankovića... Radila je sa Sinišom Svilanom u Glamour Caffeu, s Darijom Marjanović u “Dobro jutro, Hrvatska”, a na poziv Zrinke Turalije Kurtak prije sedam godina postala je dio ekipe kulture Informativnog programa.

- Presretna sam u toj redakciji i drago mi je da su se Vijesti iz kulture vratile na HTV1, jer mislim da kultura to zaslužuje. Mi smo mala redakcija, puno radimo, ali ništa mi nije teško. Uostalom, četiri godine radila sam s Mislavom Togonalom “Boje turizma” i otada su mi radna ljeta normalna stvar - kaže Maja, koja se, baš kao i Damir raduje njihovom prvom slobodnom zajedničkom vikendu. Kako će ga provesti?

- To još ne znamo. Možda odemo u kino, možda na neku večeru s prijateljima, a možda ćemo večerati i sami - uz zagonetni osmijeh kaže Damir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:29