VESELO U ČAKOVCU

MALO DRUGAČIJA ESTRADA Na međimurskom festivalu zabavne glazbe ove godine nastupaju političari, bračni par, tinejdžeri...

Detalj s prošlogodišnjeg festivala
 MEF

Ovogodišnji, 17. po redu, Međimurski festival zabavne glazbe 'Ljubo Kuntarić' dočekuje publiku u nešto drugačijem izdanju od dosadašnjih.

Umjesto razvikanih zvijezda s estrade, na pozornicu će 28. studenog u Čakovcu stupiti glazbenici koji ne pune naslovnice, ali svojom pjesmom njeguju kajkavski izričaj i kulturu.

Uz suorganizaciju Hrvatskog društva skladatelja, javnosti će se tako predstaviti mlađi i stariji umjetnici s ukupno 18 zanimljivih skladbi, od kojih čak četrnaest nosi kajkavski prefiks čime se, po riječima izvršnog direktora Rajka Dobošića, uz glazbenu promociju ovog dijela zemlja autentično ocrtava i turistički potencijal Međimurja, kao i njegove ljudske te prirodne vrijednosti.

- Napomenimo da će uoči samog Festivala izdavačka kuća Croatia records izdati kompilacijski nosač zvuka, dok će Organizacijski odbor uz članove ocjenjivačkog suda dodijeliti nagrade u 8 festivalskih kategorija Međimurski festival „Ljubo Kuntarić” održat će se u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu 28. studenog 2019. s početkom u 20 sati, a gledatelji diljem Hrvatske moći će na HTV-u pogledati snimku festivala - najavljuje Dobošić.

Našu pažnju privukao je pak popis izvođača koji odudara od festivala na koje smo navikli. Među 18 izvođača tako ćemo imati priliku vidjeti i čuti 16-godišnju Nives Hažić, tinejdžerku koja je srca diljem Hrvatske osvojila kada je imala samo 12 godina, nastupivši u RTL-ovom showu "Zvjezdice". Tada je svojim glasom rasplakala i voditeljicu Doris Rogoznicu.

Među zanimljivijim izvođačima je i 18-godišnja Natalija Zrinski koja se glazbom počela baviti nakon što je pobijedila tešku bolest. U malo drugačijem ruhu publika će imati priliku vidjeti i Ervina Vičević koji se glazbom bavi niz godina, no profesionalno je političar, načelnik Općine Selnica, a na scenu će izaći i bračni par Andrea i Goran Šafarić, također dugogodišnji glazbenici.

Ne treba sumnjati kako će popularni MEF i ove godine, uz voditelja Branka Uvodića, zabaviti brojnu publiku u Čakovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:24