UGLEDNI GLAZBENIK

MASSIMO SAVIĆ 'Milanovića bih radije opet vidio kao premijera nego kao predsjednika, ovo mi nalikuje na predaju!'

 Ranko Šuvar / CROPIX

Gost emisije Pressing na televiziji N1 u ponedjeljak navečer bio je pjevač Massimo Savić, koji je komentirao i predsjedničke kandidature Zorana Milanovića i Miroslava Škore.

Dok je bio mlad, kaže Massimo, maštao je o slobodnoj Hrvatskoj: - Dobro smo željeli i mislili smo da ćemo biti sjajni. Razočaran sam kada vidim pljačku, korupciju. Rado dajem svojoj zemlji, plaćam sve poreze, sve svoje dadžbine i razočarava me situacija u kojoj je naša država.

Deklarira se kao ljevičar i kaže da smatra da s desnice ne može doći dobra umjetnost. Kada je u pitanju predsjednička kandidatura Zorana Milanovića, Massimo kaže da ga podržava.

- Čudi me situacija u kojoj mislim da bi Milanović mogao izdržati na predsjedničkoj poziciji jer je ta pozicija dovedena na niske grane. Jesi ti finalni zapovjednik oružanih snaga, putuješ okolo... Ali tajne službe očito drži netko drugi, a ne predsjednik, kaže Massimo.

- Radije bih ga vidio kao reformiranog premijera nego kao predsjednika, ovo mi više liči kao njegova predaja, dodao je.

Trideset godina postojanja koje danas slavi HDZ u njemu nije pobudilo ništa.

- Divna je želja imati vlastitu zemlju i samostalnost, ali prevareni smo. Nije dobro, mladi nam to dokazuju, rekao je Massimo.

Za predsjedničku kandidaturu Miroslava Škore Savić kaže da se čudi ljudima koji se tome čude.

- Već je bio na poziciji veleposlanika, Tuđman mu je zahvalio za veliki doprinos, njegova pjesma "Ne dirajte mi ravnicu" je generirala puno akcije. Kada je ta pjesma izašla, puno je ljudi otišlo na frontu, kaže Massimo.

Smatra da nema ništa čudno u tome što bi netko tko se sada bavi glazbom prešao u političke vode.

- U Americi je čovjek iz zabave otišao u politiku, u Ukrajini također. A Škoro je pametniji od ove dvojice zajedno, zaključio je Massimo za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:45