ZVIJEZDA KOJA DOLAZI

MATURANTICA SVOJOM GLAZBOM OSVOJILA HRVATSKU Razgovarali smo s pjevačicom koja sa samo 18 godina već ima osvojen Porin i pet ultimativnih hitova

 Darko Tomaš / CROPIX

Antonela Doko ima samo osamnaest godina, ali iza nje je već jedan osvojen Porin i pet ultimativnih hitova, kao i novi videospot, za pjesmu “O čemu pričamo”, što ju je simpatična djevojka s Kvarnera izvela na Zagrebačkom festivalu.

Antonelu mnogi proglašavaju najperspektivnijom mladom pjevačicom na ovim prostorima. Kako reagira na te komplimente?

Divne stvari

- Ne znam koliko je to točno jer ima kod nas mnogo talentiranih mladih glazbenika i glazbenica, ali lagala bih kada bih sada rekla da mi takvi komplimenti ne gode. Iskreno, ponekad još ni sama ne vjerujem da mi se toliko mnogo divnih stvari dogodilo u posljednjih nekoliko godina... Nisam svjesna nikakvog uspjeha: još sam ista ona Antonela koja ide u glazbenu školu, svira klavir i voli pjevati. Ništa se nije promijenilo - skromno kaže pjevačica koja ljubav prema glazbi ima zapisanu u genima.

- Svi u mojoj obitelji “ovisnici” su o glazbi. Uvijek se kod nas sviralo i pjevalo, tata je dugo godina svirao klavijature u bandu, živio od glazbe, tako da su me od malena podržavali u želji da pjevam. Iako je do današnjeg dana bilo i ostalo pravilo: prvo škola pa onda sve drugo - kaže maturantica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, koja nakon mature planira upisati Glazbenu Akademiju u Zagrebu. Nije ni čudo jer glazbom se bavi otkako zna za sebe, a prvi javni nastup imala je sa samo tri godine.

Obiteljski prijatelji

- Bilo je to na riječkom Korzu. Stala je matrica, a ja sam nastavila pjevati kao da se ništa ne događa. Ljudima je bilo zabavno i simpatično da se mala, gegava curica ne da skinuti s bine, pljeskali su i pjevali sa mnom, a mama i tata su bili u čudu... Kasnije sam pjevala u dječjem zboru Tratinčice pa na brojnim dječjim festivalima, od Kukuričeka, Kvarnerića, ma hrpu njih... Znam da sam uvijek uživala i družila se s ostalim klincima, bilo nam je baš zabavno i nikad me nije bilo briga hoću li pobijediti ili ne: samo neka ja pjevam. A takva sam i danas - kaže Antonela, koja već godinama radi s autoricama Ines Prajo i Arijanom Kunštek te producentom Ivanom Popeskićem.

- S Ines i Arijanom sam od djetinjstva povezana, one su obiteljske prijateljice s mojima odavno, mnogo prije mojeg rođenja. Arijani sam i kumče. One su mi pisale pjesme i za dječje festivale, a s nepunih 13 godina konačno sam ih namolila da mi naprave “pjesmu za velike” - prisjeća se Antonela, kojoj, kaže, nije teško uskladiti školske i pjevačke aktivnosti.

- Nisam ja američki pop star pa da me sad love paparazzi i nije da ne mogu disati od turneja, obaveza i ne znam čega već ne. Kod nas je sve normalno, easy - ističe djevojka koja će ove godine objaviti svoj album prvijenac.

Ispit na akademiji

- Album je zapravo gotovo spreman, možda dodamo još nekoliko pjesama, ali suština je zaokružena i osmišljena. Za sada je naslov albuma “Onaj dan”, a u dogovoru s našim izdavačem, Croatia Recordsom, uskoro ćemo dogovoriti termin izlaska. Mislim da zbog prijemnog ispita na Akademiji svi žele smanjiti pritisak na mene i dati mi vremena kako bih se u miru posvetila školi i školskim obvezama - napominje Antonela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:41