'EDEN'

MEĐUNARODNI USPJEH Velika transformacija Lane Barić za ulogu žene alergične na sve

 Zsolt Birtalan / Mythberg Films

Zbog uloge u svojem novom filmu Lana Barić postala je neprepoznatljiva. Atraktivna plavuša zaraznog osmijeha odrezala je kosu na vrlo kratku dužinu i postala crnka.

- U filmu “Eden” mađarske redateljice Agnes Kocsis glumim Evu, ženu koja je alergična na sve ili barem na veliku većinu stvari - otkriva glumica, koju je mađarska redateljica zapazila u filmu “Ti mene nosiš”.

Snimanje je počelo krajem siječnja, a uz Lanu glavnu ulogu igra Daan Stuyven iz Belgije. “Eden” je treći film darovite mađarske redateljice Agnes Kocsis, koja se proslavila filmovima “Svježi zrak” (koji je ušao u uži izbor kritike na festivalu u Cannesu 2006. godine i bio nominiran za Europsku filmsku nagradu) te ‘Pál Adrienn’ (s kojim je 2010. godine u Cannesu postigla veliki uspjeh). “Eden” se snima u Budimpešti, kao i na mnogim lokacijama u mađarskoj provinciji, a završetak snimanja planiran je u svibnju.

Umor

Direktor fotografije ovog filma višestruko je nagrađivani Máté Tóth Widamon.

- Snimamo od jutra do mraka i mogu reći da doslovno spadam s nogu od umora, ali i od zadovoljstva. Na setu se sporazumijevamo na engleskom jeziku, na kojem, uostalom i glumimo. Ipak, još tijekom probnog snimanja koje se održalo prije devet mjeseci u Mađarskoj naučila sam nekoliko riječi na tom jeziku, a sad dodatno širim svoje znanje mađarskog - objašnjava Lana, kojoj nije žao zbog toga što je morala skratiti i obojati kosu. - Nema toga što neću napraviti zbog dobre uloge. Ovo nije prvi put da sam zbog nekog filma postala crnka. I zbog uloge u filmu 'Ti mene nosiš' Ivone Juke morala sam svojedobno jako smršavjeti, a i tamo su mi bojali kosu u tamno. Nije mi to ništa ni neobično ni teško. Sve mi je normalno ako sam ulogu prihvatila i na nju pristala. Radost mi je to - ističe glumica, koja se u Hrvatsku vraća krajem veljače, kada će u HNK igrati u predstavi “Peer Gynt”, koju režira norveški redatelj Erik Ulfsby.

- Dobila sam i divnu ponudu za jedan njemački film koji se na ljeto snima u Argentini, ali to kolidira s drugim projektima koje radim i užasno mi je krivo da se nismo vremenski poklopili - kaže Lana Barić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:40