RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO

MILAN POPOVIĆ ODUŠEVLJEN ODLUKOM SUDA, A SEVERININOM MENADŽERU SLIJEDI TUŽBA 'Zašto on priča o tome, a ne majka? Zar je moje dijete estradni projekt?'

 
Milan Popović došao je na ročište u suđenju sa Severinom Vučković za skrbništvo nad djetetom
 Damir Krajac / CROPIX

- Nadao sam se, nisam čovjek koji očekuje, nadao sam se tome i evo ostvarilo se - komentirao je za Blic Milan Popović nakon što je u četvrtak na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu donesena prvostupanjska presuda da će on i Severina Kojić podjednako provoditi vrijeme sa sinom Aleksandrom.

Dodao je kako njegov i Severinin sin izlazi kao pobjednik iz ove situacije zato što je Aleksandar, kako navodi ovaj kralj bakra, napokon dobio pravo da podjednako živi s oba roditelja, da bude podjednako blizak i s majkom i s ocem i da uživa u ljubavi koju za njega oboje imaju.

Međutim, Severina, je nakon ove presude putem svog menadžera Tomislava Petrovića izjavila da nije zadovoljna.

- Neodgovorno je što se po pitanju našeg djeteta u javnosti oglašava menadžer, a ne majka zato što smatram da menadžer nije kompetentan da daje bilo kakve izjave u vezi ovakve kompleksne teme kao što je obiteljski zakon i sudske presude koje se tiču brige o djeci i roditeljstvu, posebno što tim svojim pogrešnim interpretacijama i netočnim konstrukcijama na ovu temu menadžer dovodi javnost u zabludu. Pored toga, čujem i sam komentare, nastupom menadžera stječe se dojam da se dijete tretira kao estradni projekt o kojem priča organizator turneje i žao mi je zbog toga! - kazao je Milan Popović za Blic.

Inače, Severinin menadžer istaknuo je i da se od sutkinje Verice Nikić koja je donijela presudu o zajedničkom roditeljstvu ništa drugo nije moglo očekivati, te da su joj do sada donesene dvije presude na štetu Severininog djeteta srušene. Međutim, to nije potpuna istina, kaže Popović.

- Jedna presuda jest srušena, to je istina i to je prva presuda koja se ticala upisa djeteta u vrtić i to stoji. Međutim, druga odluka o privremenoj mjeri koju je sutkinja Nikić donijela u travnju prošle godine nije srušena višim sudom već je viši sud vratio privremenu mjeru s instrukcijom sutkinji Nikić da ukoliko ima sve elemente za svoju presudu, za takvu odluku da dijete živi sedam dana s majkom i sedam dana s ocem, da je donese kao konačnu presudu, a ne kao privremenu mjeru što znači da sud nije rekao da je privremena mjera u biti loša za dijete već da ako sud misli da je takva odluka najbolja za dijete da to bude presuda, što je sutkinja jučer i učinila - smatra Milan Popović.

Na pitanje hoće li Aleksandar živjeti sedam dana u Zagrebu, a sedam dana u Beogradu, Milan je rekao: - Naravno da ne! Moj dom je u Zagrebu u istom kraju kao i dom Aleksandrove majke. Na meni je da tih sedam dana budem u Zagrebu i tamo živim i to nije moja žrtva. To je moja želja da budem sa svojim djetetom. A Aleksandar će imati dva doma!

Inače, Severinin menadžer Tomislav Petrović dao je i komentar da u hrvatskom obiteljskom zakonu ne postoji mogućnost za ovakvu odluku.

- To je isto nekompetentan komentar pošto hrvatski zakon, baš naprotiv, dozvoljava da dijete jednako provodi vrijeme i s jednim i s drugim roditeljem, svakako ne zabranjuje takvu mogućnost i takav način života djeteta je, između ostalog, reguliran i europskom konvencijom o zaštiti prava roditelja i djece, koje je hrvatska potpisnik - kaže Milan Popović.

Tomislav Petrović je jučer izjavio i da je potrebno istražiti odnos Milana Popovića i sutkinje Verice Nikić.

- To je još jedna iz serije kleveta koju menadžer Tomislav Petrović iznosi protiv mene i moji odvjetnici su dobili instrukciju da podignu još jednu tužbu za klevetu protiv njega - napominje Milan Popović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 00:26