SVEČANA HALJINICA

MIRTA ŠURJAK U ČUDU ZBOG NAPADA, OBJASNILA ZAŠTO JE ODJENULA KRATKU HALJINICU U VUKOVARU Zgodna Splićanka jako je razljutila gledatelje HRT-a

 Instagram

Negativne reakcije na odjevnu kombinaciju Mirte Šurjak, novinarke HRT-a, u kojoj je vodila prijenos Alke u Vukovaru, već danima odzvanjaju javnim prostorom. Od onih koji je uspoređuju sa šankericom na October Festu do onih koji je prozivaju za nedostatak pijeteta i sramotno korištenje grada heroja u svrhu samopromocije, uvrijeđeni Hrvati jasno su joj poručili da je pretjerala, piše Slobodna Dalmacija.

U crvenoj mini haljinici s etnomotivima, kreaciji Kaviy couture – koju je voditeljica osebujnog stila dobro ispromovirala na svom Instagram profilu objavivši fotografije s poveznicom na brend uz komentar: "Časno i ponosno, punog srca i žara, s domoljubljem i pijetetom za junake Vukovara" – do izražaja su došle njezine gole noge, koje su kod građana istančanijeg osjećaja za bonton u pitanje dovele integritet javne televizije.

Iako na HRT-u tvrde da su komentari kolega i gledatelja koji su počeli pristizati već za samog prijenosa, te, kako navode, i dalje stižu, bez iznimke izrazito pozitivni, a fokusirani prije svega na njezin voditeljski doprinos prijenosu, veliki dio postova fanova kojima vrvi internet iznosi drukčiju priču.

"Žena ima teški problem u glavi, a to je biti u centru pažnje, i to ne s pameću, nego putem blamaže. Ovo nije nivo za nacionalnu televiziju", tek je dio jednog od blažih komentara, koji voditeljicu i njezinu kuću pozivaju na promišljanje dress-codea dostojnog prigodi.

Iako, kako neslužbeno doznajemo, na javnoj televiziji postoje stroga pravila odijevanja koja određuju nastup voditelja u studiju, oni koji svoj posao odrađuju na terenu slobodni su uljepšati se prema vlastitu (ne)ukusu, pa ne čudi što je isticanju putenosti sklona Splićanka taj prostor i ovom prigodom dobro iskoristila.

Štoviše, da sve ne ostane samo na Alci, svoj iskaz poštovanja prema žrtvama Vukovara također je zabilježila fotografijom objavljenom na Instagramu. Na njoj, pak, pozira sjedeći na "haubi" tenka, spomeniku "Groblja tenkova", s dubokim dekolteom neodoljivo podsjećajući na promosnimke sa sajma automobila, uz komentar: ˝"U spomen svim braniteljima s Trpinjske ceste."

With my lovely sister@mia__saric...Alka u Vukovaru

A post shared by Mirta (@mirta.surjak1) on

Komentare kojima je pratitelji na ovoj društvenoj mreži, ne štedeći grube riječi pozivaju "da se odjene", kratko je prokomentirala navodeći kako u Vukovar nije došla na komemoraciju, nego na svečanost Alke.

– Ne razumijem te napade. Alka je svečani događaj, ne komemoracija, a uspomene na žrtvu čovjek nosi u svom srcu. Odjenula sam kreaciju koja je stilizirana nošnja s elementima Slavonije i Sinja. Po tome nisu ni alkari trebali biti u svečanim odorama – kazala je voditeljica za Slobodnu.

U spomen svim braniteljima s Trpinjske ceste

A post shared by Mirta (@mirta.surjak1) on

- Ona i drugi voditelji obavili su sjajan posao. Nije prekršila nijedno pravilo naše kuće. I prije su voditeljice, primjerice Mirna Berend i Vlatka Pokos, u posebnim prigodama odijevale slične kreacije bez ikakvih posljedica – rekao je izvor s HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 12:29