HTV-ov KVIZ

MLADI DVOJAC NADIGRAO KOTIGU U 'POTJERI' I OSVOJIO UISTINU IMPRESIVAN IZNOS Ovo su tri pitanja na koja je lovac brzopleto odgovorio i promašio

Arsen i Luka
 Potjera, HTV Screenshot

U utorak navečer dvojica natjecatelja Luka i Arsen osvojila su zajedno 150.000 kuna u popularnom HTV-ovom kvizu Potjera. Nakon brzopoteznih pitanja, oba natjecatelja su odabrala natjecati se za viši iznos protiv lovca Deana Kotige. Kotiga je obojici kao viši iznos ponudio 75.000 kuna.

U završnoj Potjeri Arsen i Luka, kojima se druga dva natjecatelja nisu uspjela pridružiti, točno su odgovorili na 12 pitanja što im je zajedno s dva prenesena boda, dalo 14 bodova ispred Kotige.

Lovac Kotiga je vrlo loše krenuo u svoju rundu i netočno odgovorio na treće, peto i sedmo pitanje čime je potrošio gotovo minutu vremena i praktički ostao bez šanse da stigne natjecatelje.

Prvo pitanje na kojemu je promašio bilo je: 'Granica na Ženevskom jezeru je između koje dvije države?'

Kotiga je odgovorio Švicarska i Njemačka i prije nego što je voditelj Joško Lokas završio s pitanjem, no točan je odgovor bio Švicarska i Francuska.

Drugo pitanje koje je promašio bilo je koji je bivši član grupe Genesis svoja prva tri solo albuma nazvao po vlastitom imenu i prezimenu. Točan odgovor je Peter Gabriel.

Sedmo pitanje na kojemu je izgubio šanse: 'U kojem se gradu sudilo ratnim zločincima iz Drugog svjetskog rata iz Japana'.

Kotiga je prije nego Joško pročitao pitanje rekao Nürnberg, a točan odgovor je bio Tokio.

Kako javlja prigorski.hr, jedan od dvojice uspješnih natjecatelja je Vrbovčanin Luka Lacković (21), student treće godine elektrotehnike Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

- Ovo je moje drugo sudjelovanje u “Potjeri“. Bilo je uzbudljivo. U minuti sam na ploči osvojio 21 tisuću kuna. Dean mi je na ploči ponudio iznos od 75.000 kuna, koji sam kapetanski prihvatio. Arsen se poveo za mojim primjerom i prihvatio isti iznos, rekao je Luka.

Na upit što se događalo u završnoj “Potjeri“, ispričao je:

- To vrijeme strahovito brzo proleti. Prvo pitanje nisam znao, a riječ je o društvenoj igri Ludo. Nisam imao pravo na pogrešku, jer je Dean točno odgovorio na svako pitanje. Srećom, nisam pokleknuo. Treba imati i sreće. Ja sam je imao, odgovorio je.

Osvojeni iznos Luki će dobro doći. Njegova obitelj je bila presretna, a pored oca Vjekoslava koji radi u „Dalekovodu“ i mame Zdravke koja radi u Fini u Vrbovcu, Luka ima i dvoje starije braće Marka (34) i Davora (33).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:06