'SIMPLY THE BEST'

NAJBOLJI FESTIVAL ZA KRAJ LJETA Novo geslo varaždinskog Špancirfesta garantira dobru zabavu

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Kraj ljeta ne znači i kraj zabave, barem u Varaždinu, gdje sutra počinje 21. po redu Špancirfest.

U deset šarenih i rasplesanih dana na ulicama Varaždina, koji postaje velika kulisa za zabavu, održat će se gotovo 500 programa, a ovogodišnje geslo festivala je obećavajuće - “Simply the best”.

Pažnju većine, već po tradiciji, najviše zaokuplja koncertni program. U centru grada će biti postavljene četiri pozornice na kojima će se održati četrdesetak koncerata. Tek za njih četiri, koji su ekskluzivni, će se naplaćivati ulaz, dok će ostatak biti besplatan za sve.

Cool ime

Središnje glazbeno mjesto nalazit će se, kao i prošle godine, s unutarnje strane zapadnog bedema varaždinskog Starog grada

Špancirfest

Na PAN pozornici će se svirati svaki dan, a popis izvođača s lajtmotivom “raznolikost” kreće se od vrhunskog world-musica The Gypsy Kingsa by Baliardo i Dzambo Agusevi Orchestra, hip-hop heroja Krankšvester i Vojka V, Elementala, Gustafa, vječnog Gorana Bareta i Majki, Silentea pa sve do Tonyja Cetinskog i Ramba Amadeusa.

Na Starom gradu smjestit će se i najnoviji program Špancirfesta pod cool imenom KVART, osmišljenim u suradnji s udrugama mladih i inicijativom V4EYC Varaždin for European Youth Capital 2022, a u KVARTU će se, uz radionice, DJ-e i druge sadržaje također obilno svirati: Jonathan, High5, Jam Ritual, Meritas, Radio Aktiv, Kandžija, ABOP i Mayales.

Već tradicionalna je i glazbena pozornica na varaždinskom Korzu, koja će načelo raznolikosti u 21. izdanju Špancirfesta podići na novu razinu jer tamo stižu: New York Brass Band, Sowas, Dixieland Čakovec, Neki to vole vruće, Detour, Antun Stašić & Maestro Orchestra te Ricardo Luque i Amigos.

Tu je i intimna atmosfera pozornice kod ville Bedeković. Zbog ekskluzivnosti i ograničenog broja mjesta, koncerti kod ville Bedeković jedini su za koje se na Špancirfestu naplaćuju ulaznice. Prvog festivalskog vikenda tako će nam glazbenu poslasticu podariti Božo Vrećo i The Frajle, a drugog vikenda Tomislav Mužek & Trio, odnosno Četiri tenora i Tamburaški ansambl Centra tradicijske kulture. Ulaznice po cijeni od 80 kuna dostupne su u sustavu Eventim ili izravno na web stranicama Špancirfesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:30