TOMISLAV ŠPIČEK

NAJOMILJENIJI TELEVIZIJSKI KUHAR OTPUŠTEN IZ BOLNICE Odmara se, još nije počeo raditi, svjestan je da mora pripaziti na zdravlje i mijenjati prehranu

Tomislav Špiček
 Goran Mehkek / CROPIX

Najomiljeniji televizijski kuhar u Hrvatskoj i zaštitno lice RTL-ova gastro showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', Tomislav Špiček, nakon traumatičnog Silvestrova otpušten je iz bolnice na kućnu njegu. Odmara se i još nije počeo raditi, svjestan da mora jako pripaziti na zdravlje.

Špiček je, umjesto na svečanoj večeri koju je pripremao u Kaptolskoj kleti, ponoć i 2019. godinu dočekao u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur. Stigao je u predinfarktnom stanju i ugradili su mu dva stenta u lijevu koronarnu arteriju.

Iskren, kakav već jest, bez uvijanja je rekao kako se prepao i kako mu se skupilo svega - 'od cigareta, visokog šećera u krvi, stresa, svega pomalo'.

Naravno, kao i svi, jedva je dočekao da stigne u udobnost svoga doma, u poznato okruženje i svojoj obitelji - supruzi Višnji, kćeri Pauli i sinu Ivanu.

Koliko će Špiček biti na bolovanju, ponajprije ovisi o tome kojom će se brzinom oporavljati, ali i koliko će se poslušno držati liječničkih savjeta koji obično podrazumijevaju i onu - 'puno voća i povrća'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:46