ODIGRAO VIŠE OD 70 ULOGA

NAJTEŽI DANI SLAVNOG GLUMCA: FERATA IZ 'VELOG MISTA' VIŠE NE MOŽE RADITI Ne izlazi iz kuće, više ne glumi: 'Ne mogu raditi. Teško sam bolestan...'

Aljoša Vučković na kavi u Zagrebu 2010.
 Mišo Lisanin / CROPIX

Glumac Aljoša Vučković (72) potpuno se povukao iz javnog života zbog teške bolesti s kojom se bori već neko vrijeme. Glumac porijeklom iz Dugopolja kod Splita, a rođen u Buzetu, bio je na lječenju u jednoj od beogradskih bolnica, ali je pušten na kućni oporavak.

- Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Osim toga, malo me i prehlada uhvatila - rekao je Vučković za Kurir ne želeći ulaziti u detalje svog zdravstvenog stanja.

Zbog bolesti se već dugo rijetko pojavljuje u javnosti, a oslanja se uglavnom na svoju obitelj, suprugu Editu i kćeri Leanu i Saru. Najpoznatiji po ulogama Ferate u ‘Velom mistu’, dr. Ive u ‘Boljem životu’ i Gašpara u ‘Povratku otpisanih’ Vučković već neko vrijeme ne glumi. Iza sebe ima više od 70 uloga.

Dotaknuo se kratko repriza ‘Boljeg života’:

- Kad podvučem crtu od perioda nastanka ‘Boljeg života’ do danas, shvatim da sve stoji na mjestu, sve stagnira. Šta reći osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo obiti sjećanja. Rijetke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcionira po principu ‘hajmo probati da bude bolje’, i to bolje traje dvije minute, pa stane - rekao je glumac i završio razgovor konstatacijom da više nema snage pričati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 20:47