ĐORĐI PERUZOVIĆ

NAŠ LEGENDARNI PJEVAČ PROGOVORIO O NAJBOLNIJOJ ŽIVOTNOJ TEMI 'To traje 30 godina već... Uvijek sam se nadao i još uvijek se nadam'

Đorđi Peruzović
 Nikola Vilic / CROPIX

Kad god vidite Đorđija Peruzovića, bilo na ulici u Splitu, festivalskoj pozornici, u televizijskom gostovanju, ovaj 79-godišnji pjevač pršti pozitivnom energijom, dobrim raspoloženjem i uvijek govori kroz široki osmijeh.

Rekli biste da glazbenika koji se proslavio '70-ih i '80-ih godina i čije evergreene “Di si bija kad je grmilo”, “Gala gala”, “Cvrčak cvrči, Ane” i "Ponoćno sunce" znaju svi, ne mori puno toga u životu.

Uvijek elegantan i galantan, spreman na razgovor, Peruzović će se rado prisjetiti nezaboravnih turneja, koje je u jeku svoje popularnosti mjesecima odrađivao po ondašnjem SSSR-u, i podijeliti uvijek neku novu anegdotu, piše Slobodna Dalmacija.

- Kako sam se bio naklonio, tako mi se šlic otvorio! - ispričao je, prepričavajući kako se nagnut polubočno izvukao s pozornice, jer bi to bila prevelika sramota da je to publika vidjela.

A u srijedu je pred kamerama Nove TV, u IN magazinu, ipak progovorio o jednoj teškoj i za njega bolnoj temi - "izgubljenoj" kćeri Đorđi, koja živi u SAD-u.

Peruzovićeva danas 51-godišnja kći, dakako, nije zapravo izgubljena, ali otac i kći desetljećima nemaju nikakav kontakt.

- To traje trideset godina. Teške su to okolnosti, tu je kumovao razvod sa suprugom. Ja sam uvijek bio korektan i želio da sve završi korektno... - opet je Đorđi s javnošću podijelio svoju najveću životnu muku.

A još prije šest godina činilo se kako su godine optužbi i teških emocija iza njega, ali i iza kćeri koja nosi njegovo ime. Đorđa je tad, naime, na pozornicu Splitskog festivala, na večeri posvećenoj njezinu ocu, poslala buket orhideja.

- Nisam ni znao od koga je cvijeće kad sam ga primio, donijela ga je hostesa, mislio sam da je od nekoga tu, iz Splita. Tek kad sam došao doma vidio sam ceduljicu i otkrio da mi je cvijeće iz Amerike poslala kći - ispričao je uzbuđeno pjevač.

Na pitanje je li ta gesta išta promijenila u davno narušenom odnosu, priznao je sa žaljenjem:

- Nažalost, ne, moram reći da ne. To je bio jedan pokušaj kontakta. A nadao sam se i još se nadam - priznao je pred kamerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 04:49