REKORDNA SEZONA

NAŠE DUGO TRUDNIČKO LJETO: DO KRAJA GODINE STIŽU 23 BEBE POZNATIH HRVATA 'Popravljamo demografsku sliku. Jedva čekamo pelene, bočice i besane noći'

Aleksandra Grdić, Antonija Sandrić i Lucija Lugomer
 CROPIX

Pravi baby boom odjeknuo je domaćom scenom. Nekima prvo dijete, treće, četvrto ili peto - parovi su presretni, biraju se imena i kupuje dječja oprema dok se planira godišnji odmor.

A onda, krajem godine ili početkom sljedeće, stižu prinove. Izdvojili smo čak 13 parova koji su u slatkom iščekivanju, a osim brojnih objava o trudnoći, ove godine su na svijet već stigle neke poznate bebe. Nabrojali smo ih deset.

Početkom lipnja glumica Tamara Vrdoljak rodila je djevojčicu Nušu, a krajem svibnja Petra Nižetić dobila je sinčića Jozu. Antonija Bozzo, dugogodišnja djevojka bivšeg nogometnog reprezentativca Danijela Subašića, sredinom svibnja na svijet je donijela dječaka Antonia, a početkom godine prinove u obitelji dobili su Nikola Kalinić i Mirko Alilović.

Prvi put otac je postao i košarkaški reprezentativac Filip Krušlin. U siječnju je mama postala Anita Dujić, a mjesec dana kasnije rodila je i glumica Nataša Janjić. Boris Novković u travnju je dobio kćer, a drugog sina prije mjesec dana rodila je pjevačica Ivana Radovniković.

ANA I JOŠKO ČAGALJ JOLE

(stiže im 4. dijete)

Nakon tri kćeri splitski pjevač Jole i supruga Ana krajem godine ponovno će postati roditelji, ali sada- sina.

- Ana je trudna četiri mjeseca i početkom prosinca je termin za porod. Evo, nakon tri cure, dobit ćemo dečka. Bio sam spreman i na četvrtu kćer, ma i da dođu blizanke bilo bi super.- rekao je Jole. Bratu se vesele i njegove tri curice, 12-godišnja Iva, 10-godišnja Ema i 7-godišnja Tia.

- Cure su prvo bile u šoku. Ispitivale su: ‘Kako to mislite?’, ‘Kako ćemo sad na skijanje?’ a onda je krenulo veselje - prisjeća se Jole. Njegovoj supruzi Ani je 38 godina, a nakon 35. sve se trudnoće smatraju rizičnijima.

- Moja Ana je zvijer, ponaša se kao da nije trudna. Ali tako je bilo i prva tri puta. Najnormalnije radi, a ja sam taj koji joj stalno govori da se odmara - otkriva Jole.

ANTONIJA I MARKO SANDRIĆ

(prva prinova u obitelji)

Za mnoge najljepša hrvatska sportašica, Antonija Sandrić, mnogima poznatija pod djevojačkim prezimenom Mišura, postat će prvi put mama.

- Ove godine potpisala sam najbolji i najvažniji ugovor u svojoj karijeri. Hvala ti, Bože, što si mi dao šansu da osjetim što znači biti mama - napisala je 31-godišnja košarkašica uz objavu fotografije na Instagramu na kojoj pozira sa suprugom, košarkašem Markom Sandrićem dok u ruci drži sliku s ultrazvuka. Šibenčanka, koju su čitatelji američkog portala Bleacher Report 2012. proglasili najljepšom sportašicom Olimpijskih igara u Londonu, objavila je da trudna 12 tjedana.

ALEKSANDRA GRDIĆ I MARKO ŠIJAKOVIĆ

(3. dijete)

Svoje treće dijete očekuje još jedna Miss Hrvatske - Aleksandra Grdić, koja se krunom okitila 2003. godine. S dugogodišnjim partnerom Markom Šijakovićem 38-godišnja Aleksandra danas živi mirnim obiteljskim životom u rodnoj Virovitici, a par zajedno već ima dvoje djece, trogodišnjeg dječaka Nou i dvogodišnju djevojčicu Amber. Vijest o Aleksandrinoj trudnoći medijima je u veljači potvrdio izvor blizak obitelji.

LUCIJA LUGOMER I DANIJEL GRLIĆ

(1. dijete)

Plus size model Lucija Lugomer (26) očekuje prvu bebu. - Podijelila sam to na Instagramu jer se ne želim skrivati, Iako pazim koliko svoje intime dajem, ovo je jedno novo stanje u mom životu kojem se veselim i rado ću poslušati sve savjete. Trudnoću sam planirala. Suprug je plakao od sreće kad sam mu rekla. Nemam mučnine, ne povraćam, jedino mi se često spava.

Volim dati savjet i poslušati druge, zato ću pričati o promjenama kroz trudnoću, tegobama, o prehrani, odjeći, opremi koju sam nabavila, dječjoj kozmetici. O imenima ne razmišljam, a spol mi nije važan.

HELENA I DALIBOR MATANIĆ

(očekuju treće dijete)

Obitelj Matanić ima dvoje djece, kćer Lolu (4) i sina Maxa (2).

- Lola je starija pa malo više razumije što se događa, ali obavezno svima koje vidi pokazuje da mama nosi bebu - rekla nam je glumica Helena Minić Matanić (40).

- Njihove preferencije o tome žele li seku ili bracu mijenjaju se iz sata u sat - smije se Helena, dok njezin suprug, redatelj Dalibor Matanić, dodaje da bi prinova trebala stići na svijet oko Nove godine. - Ni predstave, ni filmovi, ni serije, ništa neće ostati iza nas osim djece, samo su oni bitni - zaključuje Matanić koji kaže da mu se čini da se njegova supruga već navikla biti trudna.

- Kako nam je ovo treće dijete u četiri godine šalimo se da sam već više vremena u tom drugom stanju nego u normalnom. Mi dosad ništa nismo planirali. Bili smo presretni kada nam se prvo dijete rodilo, a dalje je sve išlo samo od sebe, dogodilo se, tako da tko više zna. Mi smo svoje napravili da pomognemo demografiji, sada je red na državi da nam poboljša uvjete života - smatraju Dalibor, i Helena i dodaju da se nadaju da stvaraju generacije kojima će biti bolje nego nama.

RAJNA RAGUŽ I TOMISLAV ČULJAK

(očekuju 3. dijete)

Miss Hrvatske 2001. danas je fotografkinja, a udana je za ekonomista Tomislava Čuljka s kojim ima kćer Gretu (2,5) i sina Ivana (1,5). Rajna je ponovno trudna već tri mjeseca.

- Osjećam se izvrsno, kao i u prve dvije trudnoće. Meni su uvijek najteži porod i prvi tjedni nakon što rodim, no spremna sam na to i ovaj put - rekla je Rajna medijima.

ANDREA I PETAR DRAGOJEVIĆ

Na nedavno održanom Splitskom festivalu 39-godišnji nećak Olivera Dragojevića, velikana hrvatske glazbe, Petar Dragojević, i sam glazbenik, otkrio je da on i njegova pet godina mlađa supruga Andrea očekuju svoje peto dijete.

- Doći će beba u 11. mjesecu, volim djecu, ja i žena volimo djecu i koliko ih Bog da - rekao je Dragojević za medije. Malenom braci ili seki najviše se vesele David (10), Emanuel (8), Jona (6) i Debora Marija (4).

ANGELA I STIPE PLETIKOSA

Nekadašnji hajdukovac i jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca, 40-godišnji Stipe Pletikosa, uskoro će postati peti put otac. Naime, njegovoj 37-godišnjoj supruzi Angeli uskoro se bliži termin porođaja i s nestrpljenjem očekuju svoje peto dijete, kako su rekli medijima.

- I Stipe i ja smo presretni što nas opet čekaju pelene, bočice, pa čak i neprospavane noći. Roditeljstvo je, naime, za nas najljepša stvar na svijetu - rekla je Angela. Par zajedno ima već četvero djece, sinove Franka (9) i Manuela (2) te kćeri Elu (5) i Ružu (4).

CHRISTINA I GORDON SCHILDENFELD

Nogometaš Gordon Schildenfeld (34) i njegova supruga, Grkinja Christina, već krajem kolovoza dobit će drugo zajedničko dijete, djevojčicu. Njihov sinčić Alexander, “princ” kako ga zove Gordon, ima već dvije godine, a bebu nestrpljivo čekaju i Gordonove dvije kćeri koje je dobio u prvom braku. Prinova će se roditi na Cipru gdje Šibenčanin posljednje dvije godine igra za nogometni klub Anorthosis Famagusta.

ŽELJKA I ALEKSANDAR STANKOVIĆ

Sredinom kolovoza na svijet će stići sinčić 48-godišnjeg HTV-ovog urednika i voditelja Aleksandra Stankovića i njegove 34-godišnje supruge Željke, urednice portala Gloria.hr. Malenom bratu najviše se veseli sestra Una, a u trenutku kada je Aleksandru supruga priopćila da čeka sina reagirao je vrlo pragmatično i rezolutno.

- Radit ću sve što treba, ali na nogometne utakmice neću ići - rekao je Stanković, presretan zbog prinove u obitelji nakon deset godina, što je u budućim roditeljima izazvalo buru emocija.

CRISTEL CARRISI I DAVOR LUKŠIĆ

Za manje od mjesec dana najbogatiji Hrvat Davor Lukšić i njegova supruga Talijanka Cristel Carissi trebali bi drugi put postati roditelji. Talijanka je još u ožujku u televizijskoj emisiji “Domenica In” otkrila kako će postati majka djevojčice. Prije godinu dana Cristel i Davor postali su roditelji sina, kojem su nadjenuli ime Kay, a dok je prvu trudnoću tajila od javnosti, Cristel je ovog puta sretnu vijest odlučila podijeliti sa svima.

PETRA I STJEPAN BOŽIĆ

Samo tri mjeseca nakon vjenčanja Petra i Stjepan Božić, naš bivši boksač, saznali su da će u obitelji dobiti prinovu.

- Bebu smo oboje jako željeli. Sretni smo što nam se želja ostvarila i što ćemo proširiti obitelj - rekao je medijima 44-godišnji Božić, koji uživa u braku sa 35-godišnjom Petrom, koja je trudna pet mjeseci.

Stjepan iz prvog braka ima dvoje djece, Dominika (12) i Mateju (10), a Luciju (3) je dobio u drugom braku. Petra, pak, iz prvog braka ima sina Lucasa (12).

IRENA I IVICA ŠTETIĆ ANDRIN

Tridesetšestogodišnja Irena Štetić Andrin, natjecateljica posljednje sezone RTL-ovog ‘’Života na vagi’’ koja je u showu izgubila 50 kilograma i osvojila 50 tisuća kuna, napokon će postati mama. Lijepu vijest je saznala na Majčin dan, a trudna je već tri mjeseca.

- Muž se pred Uskrs vratio u Hrvatsku iz inozemstva i rekao mi je da je dao otkaz jer želi biti sa mnom. Bila sam presretna zbog toga. Iako smo mislili da nećemo moći bez potpomognute oplodnje postati roditelji, dogodilo se čudo! Na Majčin dan shvatila sam da je nešto čudno, a kako mi je kasnila mjesečnica, odlučila sam napraviti test. Možete zamisliti koliko sam sretna bila - rekla je za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:37