THE FRAJLE

NASTUP NOVOSADSKOG BENDA NALJUTIO KLAPU IZ DUBROVNIKA 'Upravo sam pobjegao sa Straduna. Očekujem da na drugom adventskom tjednu zapjeva Ceca'

 
The Frajle
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Dubrovačka klapa Ragusa, koja postoji još od 1977. godine, na Facebooku je objavila status iz kojega je i više nego očito koliko su njezini članovi ostali zatečeni i razočarani izborom glazbenih gostiju na ovogodišnjem Adventu, tj. Dubrovnik Winter Festivalu.

Naime, prva adventska svijeća na Stradunu svečano je upaljena uz koncert novosadskog benda The Frajle, a Ragusa baš i nije birala riječi kad je komentirala gostovanje popularnog ženskog kvarteta u gradu pod Srđem.

- Evo upravo sam pobjegao sa Straduna. Upaljena je prva adventska svijeća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije, počele na bini pjevati Frajle iz Novoga Sada. 'Lepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah ćaskaju i lepo pevaju s njima' i pjesma je krenula, prava adventska.

Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah doma. S punim pravom očekujem iduću setemanu, tj. drugu advensku svijeću upriličiti s poznatom 'pevačicom' Ražnatović Cecom. Inače, večeras nastupa i poznati domoljub u Revelinu - Bajaga.Pametnom dosta - napisali su iz klape Ragusa.

No s njihovim mišljenjem složili su se samo rijetki, štoviše, većina je prilično burno reagirala na post dubrovačkih glazbenika.

- Ovakve nepismene i zatucane objave govore najviše o njima i o onome tko ih predstavlja. Pametnom dosta... Vi očito uživate u svoj ljepoti gluposti, nacionalizma i idiotizma, a svakako vidim da najviše uživate u kršćanskom božićnom raspoloženju gdje Isus Krist glavom i bradom poručuje: 'Ljubi bližnjega svoga'...

Toplo se nadam da će narod prepoznati ovoliku količinu mržnje i šovinizma te da će vas na konto toga angažirati ama baš nitko! - poručili su im pratitelji.

A zvuče li The Frajle kao cajke, prosudite sami!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:13