NOVI IZAZOVI

NIKA FLEISS OTKRILA NAM JE SVE O VELIKOM RTL-ovom PROJEKTU U KOJEM SUDJELUJE 'Nisam računala da ću se s jednom obitelji od sreće rasplakati...'

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Nakon velikog uspjeha “Života na vagi”, ne čudi što su se na RTL odlučili krenuti s još jednim sličnim konceptom showa. Sličan je utoliko, što za razliku od drugih reality showova, i ovaj ima tu vrlo pozitivnu, afirmativnu crtu - promoviranje zdravog načina života.

Riječ je o također licencnoj emisiji, “Fittest Family”, dakle u slobodnom prijevodu obitelj u najboljoj formi, koji se nedavno počeo snimati u okolici mjesta Bale u Istri.

Iskustvo

Kako ga RTL radi u koprodukciji sa slovenskom Planet TV, obitelji koje se natječu, njih 14, dolaze i iz Hrvatske i iz Slovenije. One će morati savladati vrlo teške izazove, u čemu će im pomagati njihovi treneri, bivši rukometaš Vlado Šola, trener fitnessa Norbert Žmegač Kunić, slovenski akrobatski dvojac F&B, što ga čine Filip Kržišnik i Blaž Slanič te naša bivša skijašica Nika Fleiss.

Iako je prvenstveno vežemo za snježne terene i zlatno doba hrvatskog skijanja, Niki Fleiss televizija nije nepoznanica. Komentirala je skijanje za HTV, vodila emisiju “Punim kasom” za Sportsku televiziju, a kad je u pitanju show - sudjelovala je i u “Plesu sa zvijezdama”.

Nika Fleiss

Rasplakala se

- Nemam problem s televizijom, za nju sam vezana cijeli život. No ovo je ipak nešto sasvim drugom i to u nekoliko segmenta. To mi je prvi takav show te vrste i prva takva uloga, kako pred kamerama tako i uopće, jer davno sam shvatila da sam zapravo za trenerski posao u stvarnom životu preemotivna. Kada nekoga boli i mene boli, kada se netko nervira, nerviram se i ja, previše prenosim na sebe takvih osjećaja i to nije dobro. Čak i ovaj show utječe na mene, iako sam dobila obitelji koje sam vidjela, kao i drugi, prvi put u životu i viđamo ih samo jedan dan u tjednu, jer je takva koncepcija emisije. Na to stvarno nisam računala, a posebno ne da ću se s jednom obitelji od sreće rasplakati jer je jedna njihova članica uspjela pobijediti ogroman strah i savladati izazov. Iznenadilo me i što, kada štoperica označi početak i natjecanje krene, ja doslovno “povampirim”. Čini se da se taj natjecateljski duh nikad ne ugasi - uz smijeh kaže Fleiss.

Privatni album
Snimanje emisije Fittest Family

Doduše, kada su joj ponudili ovaj angažman, na prvu je, otkriva, bila skeptična.

- Ne bih željela raditi nešto što nema baš nikakve veze sa mnom, no shvatila sam da ima. Prvo što mi se sviđa u “Fittest Family” jest činjenica da ljude potiče da se što više kreću, treniraju. Drugo, ova emisija promovira obitelj, čija se vrijednost izgubila u današnje vrijeme. Mi smo recimo bili obitelj koju je cijeli život bio problem okupiti zajedno na jednome mjestu, no to je bilo zato što smo u skijanju. No danas imate obitelji koje posao ne šalje daleko izvan doma, žive zajedno, ali ne provode tako i svoje vrijeme - priča Fleiss.

Show će krenuti uskoro, a tada će publika ponovno imati prilike vidjeti Fleiss na malim ekranima, ali u potpuno drugoj ulozi. Od njezina “sportskog umirovljenja” prošlo je čak devet godina, a kako od prosinca 2016. zbog posla živi u inozemstvu, rijetko je se može vidjeti u Hrvatskoj.

No za razliku od njezine kolegice Ane Jelušić Black, danas 35-godišnjakinja nije nastavila karijeru u skijanju nego u odbojci na pijesku. Zaposlena je u sestrinskoj tvrtki Red Bulla i brine se za marketing i međunarodnu komunikaciju Beach Volleyball Major Series. Za njih je počela raditi krajem 2015., uslijedilo je preseljenje u Beč, a godinu dana zbog jednog projekta živjela je i u Miamiju.

Privatni album
Fleiss je u organizaciji poznatih turnira Beach Volleyball Major Series, zbog kojih putuje više nego kada je skijala

- Možda nevjerojatno zvuči, ali sada više putujem nego kada sam profesionalno bila u sportu. Samo u prošloj godini imam više od 60 avionskih letova. Zbog posla nisam stigla ni skijati prošle sezone, ova je zima bila je prva da sam se mogla mami pridružiti u Saalbachu i pomoći joj oko škole skijanja. No skijala često ili ne, skijanje je i dalje moja najveća ljubav. Pratim ga kad god to mogu - objašnjava Fleiss. Kako je u tom sportu od svoje treće godine života, njezine riječi ne čude.

- Nisam imala klasično djetinjstvo i neke stvari sam sigurno propustila u životu, no za ništa ga ne bih mijenjala. Pružilo mi je takvu širinu i takve mogućnosti koje nikad ne bih imala da nisam bila u sportu - uzvraća. Upravo joj je snježni sport pružio i jedne od najljepših, ali i najtežih trenutaka u životu. Oni najljepši bili su kada je prvi put uspjela izboriti odl azak na Zimske olimpijske igre, bilo je to u Salt Lake Cityju 2002., prva svjetska juniorska medalja (srebro), sedmo mjesto u slalomu na Svjetskom skijaškom prvenstvu u St. Moritzu...

Hintertux, 241108.
Hrvatski skijaski savez, skijaska reprezentacija.
Ivica Kostelic, Natko Zrncic Dim, Ana Jelusic, Nika Fleiss.
Foto: Renzo Kosinozic
-Jutranji list-
Renzo Kosinozic
Skijaška reprezentacija iz 2008. godine

Odricanja

- Same ozljede mi nisu tako teško padale. Navikneš se, iako je to puno bolova i odricanja, no trenutak kada moraš sam sebi priznati da je kraj gotovo je grozan. To nikome ne pada lako - otkriva. U međuvremenu je nastavila život u nekim drugim vodama, kao i njezine kolegice iz reprezentacije Janica Kostelić i Ana Jelušić. Kako su nedavno obje postale majke, Janica je opet bila najbrža (iako po terminu poroda nije trebala biti), pitamo je razmišlja li i ona o majčinstvu.

Privatni album
Fleiss je u skijanju od treće godine i svoje djetinjstvo nikada ne bi mijenjala

- Voljela bih, kako ne, to je uvijek želja. No svi kažu da se to teško može isplanirati, posebno kada živite kao ja s kovčezima u rukama. Naravno da bih to voljela. Ana mi kaže da joj život nikad nije bio teži, ali ni ljepši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:37