TEREZA KESOVIJA

NIKAD ISPRIČANA PRIČA O ŽIVOTNOM PUTU HRVATSKE GLAZBENE DIVE Tereza Kesovija pred kamerama otkrila nepoznate detalje iz karijere i privatnog života

 Damir Krajac / CROPIX

Zanimljivo je da se Tereza i ja prije snimanja ovog filma nismo poznavali. Znao sam, naravno, da je ona istinska glazbena diva, velika umjetnica, da izgara na sceni...

No, privuklo me to što sam od svih koji je znaju čuo da je Tereza prije svega dobar čovjek. I upravo to sam, između ostalog, želio i pokazati u dokumentarnom filmu “To sam ja”, kaže Miro Branković uoči premijere svojeg filma koji govori o životnom putu hrvatske glazbene dive Tereze Kesovije, a koja će se u ponedjeljak održati u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda.

Film u 52 minute opisuje Terezin privatni i poslovni put, a u njemu su prikazane i nikad viđene fotografije i priče što su ih ispričali Miro Ungar, Gabi Novak, članovi Terezina benda te prijatelji i umjetnici iz Francuske, ali i neka poznata lica koja više nisu s nama, poput Jakše Fiamenga i Đele Jusića. Snimalo se u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Cankarjevu domu u Ljubljani, Parizu te u Terezinoj rodnoj kući u konavoskom mjestu Lovorno.

- S Terezom je bilo lijepo raditi. Ona je vrlo otvorena, vedra i iskrena osoba, a nas dvoje prilično smo slični. Tijekom snimanja shvatili smo da smo oboje horoskopske Vage, da su nam rođendani blizu. Što se filma tiče, glazbu sam u njemu koristio kao opis Terezina životnog puta, a suština filma bila je ući i pokazati emociju ove naše velike umjetnice koja je uistinu i dobar čovjek.

Nadam se da sam uspio sve te nijanse i osjećaje kojih je Tereza prepuna prenijeti na film i nadam se da će publika biti zadovoljna - kaže Miro Branković, koji je sa samom Terezom film pogledao prošlog tjedna, na njezin rođendan. Kako se film svidio našoj velikoj glazbenici?

- Premalo je reći da sam dirnuta. Nakon što sam odgledala film, ispunile su me emocije, ali i nostalgija za nekim prošlim vremenima i ljudima kojih više nema. Ovaj film bio je moj najljepši rođendanski poklon - kazala je Tereza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:04