DAMIR RIBARIĆ

'NISAM MOGAO VJEROVATI, TELEFON MI NE PRESTAJE ZVONITI!' Riječki policajac izvan sebe kada je shvatio da Dalić još uvijek čuva njegov poklon

Zlatko Dalić (lijevo) i Damir Ribarić (desno)
 CROPIX

Damir Ribarić odgovor je na pitanje koje je nakon polufinala postavio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić: Tko je policajac koji mi je u Opatiji poklonio svoju kapu koja mi je donijela sreću? Ribarić je službenik Prometne policije u Rijeci koji se našao u pratnji autobusa reprezentacije od aerodroma na Krku do opatijskog hotela Millenium, kada su na Rujevici imali pripreme za Svjetsko prvenstvo. Zadatak kojeg mu je povjerila policija Ribarića je, kao velikog navijača, oduševio.

- Tek tog dana u 19.30 sati u postaji sam saznao da ću biti počašćen time da ih mogu pratiti od aerodroma do Opatije. Još me više oduševilo što sam, na aerodromu, dobio priliku fotografirati se sa svim igračima. No, izbornika Dalića u žurbi prilikom ukrcaja u autobus nisam uspio uhvatiti. Dok smo vozili prema Opatiji, razmišljao sam što bih mogao napraviti. Palo mi je na pamet: Ako je Ćiro '98. u Francuskoj imao kapu francuskog policajca koja mu je donijela sreću, zašto Dalić ne bi imao kapu hrvatskog policajca? Čim je u Opatiji izašao iz busa, prišao sam mu, dao mu kapu i rekao to. Izbornik me oduševio, nevjerojatno je koliko je on, kako se pokazalo, čovjek iz naroda. Popričao je sa mnom, pitao me kako mi se činila utakmica koju su odigrali s Brazilom.

Kada smo krenuli razgovarati, preplavile su me emocije. Rekao mi je da sad on meni mora dati dres reprezentacije. Odmah su mi suze potekle. Nažalost, počeo mu je zvoniti telefon, zvali su ga novinari, i više ga nisam htio zadržavati, tako da ga nisam poslije pitao za dres – priča Ribarić. Naravno, odmah nakon susreta, pohvalio se obitelji i prijateljima i svima je pričao o daru kojeg je dao Daliću. S reprezentacijom, po službenoj dužnosti, više nije imao susreta tijekom njihovog boravka u Opatiji i Rijeci. No, s obzirom da je izbornik uoči i tijekom prvenstva vjerojatno dobio puno amajlija za sreću, Ribarić se nije ni nadao da će njegovu zadržati. Kada je izbornik medijima ispričao priču o kapi koja mu donosi sreću i pozvao policajca kojem nije doznao ni ime da mu se javi kako bi mu dao dres, Ribarić nije mogao vjerovati. Ponovo su ga preplavile emocije. - Ovo je kao neki san. Telefon ne prestaje zvoniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:17