'UTAKMICA ŽIVOTA'

NOGOMETNI REALITY Prijavilo ih se čak tisuću, zajedno će spavati, jesti i trenirati, a samo će jedan na kraju igrati u Dinamu

 
 Davor Pongračić / CROPIX

Najboljih trideset mladića koji će se narednih mjesec dana boriti u prvom hrvatskom nogometnom realityju “Utakmica života” jučer je odabrano među njih tisuću, koliko ih se prijavilo. Samo će jedan mladić sigurno zaigrati profesionalni nogomet i potpisati ugovor s GNK Dinamo Zagreb.

Jutarnji je prvi ušao iza kulisa showa koji se počeo snimati u trening kampu ZAGREBello u Cvjetnom naselju gdje sve vrvi mladim nogometašima i snimateljskim ekipama, a uskoro će se početi i prikazivati na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV).

Trideset najboljih amatera u dobi od 18 do 25 godina, koji su uspješno prošli stručnu selekciju, dobit će priliku raditi s trenerima i modernim tehnologijama, a na kraju serijala, 10. lipnja, najboljih 11 kandidata zaista će zaigrati svoju “utakmicu života” protiv All star selekcije na Maksimiru.

Stručni žiri i publika će nakon te velike finalne utakmice izabrati pobjednika koji će potpisati ugovor s klubom partnerom, GNK Dinamo Zagreb. U žiriju je Igor Štimac kao šef stručnog stožera, trener i predstavnik Dinama Hrvoje Braović, profesionalni golman Dario Krešić i Tihana Nemčić, izbornica U-15 i U-17 ženske nogometne reprezentacije, koja je svojevremeno profesionalno igrala futsal

Ideja u noći

Na samom će kraju i publika dobiti pravo glasa, ali će se njihovi glasovi zbrajati tako da vrijede kao jedan član žirija, objašnjava nam autor projekta i vlasnik licence Ivan Rukavina, poduzetnik rodom iz Našica koji se bavi nogometnim menadžmentom. On je ujedno i vlasnik produkcijske tvrtke ID Multimedia koja s HNTV-om radi na showu.

Ivan Rukavina i Fani Stipković

- Mi smo paralelno s pripremanjem prve hrvatske sezone počeli i razgovarati s našim partnerima na inozemnim tržištima i ne bih previše najavljivao, ali imamo vrlo konkretne razgovore i u Njemačkoj, Kini, Izraelu u okolnim zemljama, tako da vjerujem da ćemo poprilično brzo biti i negdje vani - rekao nam je Rukavina koji je došao na ideju, kako kaže, jedne besane noći, prije gotovo 10 godina.

A tko su kandidati?

Splićanin Ivan Tomičić (25) i Zagrepčanin Luka Leko (24) primjerice znaju se već 12 godina i međusobno su već igrali nekoliko utakmica - jedan za Hajduk, a drugi za Dinamo, ali u mlađim kategorijama.

- Uvijek bi nam govorili najbolji ste svatko u svojoj momčadi, e pa sad smo mi tu došli da napokon saznamo koji je bolji od nas - u šali mi govori Leko, a Tomičić dodaje da su se već dogovorili da će dijeliti i ugovor s Dinamom ako jedan od njih pobijedi. Zanimljivo je i da je Tomičić već igrao za prvu Hajdukovu momčad, a sada se bori za ugovor s Dinamom. U emisiju ga je prijavila supruga, a ima i dijete, a kaže, sad kad je supruga već htjela da bude po njenom, neka izdrže bez njega kako znaju.

Veliki autoritet

- Štimac je jako zanimljiv kao osoba, ima taj dojmljiv gard i samim time je velik autoritet - slažu se dinamovac i hajdukovac. Zadranin Emanuel Nikpalj ima 20 godina.

- Prijavio me otac. Nemam pojma ni gdje je uopće čuo za prijave, samo su me jedan dan nazvali i intervjuirali o raznim stvarima. Tata je bio presretan. Siguran sam da sada kod kuće jedva čeka da krenu emisije, kaže. Štimac nam opisuje što se trenutno događa u showu.

- Kroz ovaj projekt želimo pokazati onima koji trpaju hrvatsku ligu sa strancima, a koje skupo plaćamo, da im nije mjesto tu, većini njih, nego da ovi momci zaslužuju priliku. Nadam se da će se taj uspjeh dogoditi. Mi ćemo ovdje stvoriti više od jednog pobjednika - siguran je Štimac. Uz njega, stručni stožer čine iskusni profesionalci poput kineziologa Marija Kožula te bivših nogometaša Nikole Pokrivača i Tončija Gabrića.

Davor Pongračić / CROPIX

- Svaki će im dan biti isprogramiran i točno će se znati koje su obaveze u kojem dijelu dana, od prehrane, kada su glavni, a kada međuobroci, pa do treninga. Ustajanje je u 7.30 sati, a kada će biti slobodni, ovisi o produkciji - zaključuje kineziolog Kožul.

Podršku projektu već su dali Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić i Ante Rebić.

Show se snima već tri dana, a uz aktere iz sportskog svijeta po terenu je i ekipa od 50 ljudi u pet snimateljskih timova s dodatnim kamerama i dronovima.

- Kamere će pratiti ono što se događa na nogometnom terenu, uz nogometni teren u smislu dok se igrači odmaraju, presvlače i razgovaraju o nogometnim temama, ali pratit ćemo i sve ono što se događa u životu nogometaša a što se odnosi na neke privatne stvari poput koju glazbu slušaju, što ih zanima u modi, o obrazovanju, koja je pozicija nogometaša u hrvatskom društvu, koji je to ugled i kako se on stječe, što se radi nakon nogometne karijere i slično- objasnio nam je glavni producent emisije Dubravko Merlić. “Utakmica života” počinje se emitirati na HNTV-u 18. svibnja i 45-minutne emisije prikazivat će se svakog dana, osim ponedjeljka, do 10. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:44