OMILJENA GLUMICA

NOVA ULOGA MILE ELEGOVIĆ: U 47. GODINI PRVI PUT SAM MODEL 'Nisam tip osobe koja će izići nesređena vani i volim žene koje drže do sebe'

Glumica Mila Elegović oduvijek je plijenila pozornost svojim istančanim modnim ukusom, a u njezinu slučaju godine su samo broj, jer u dobi od 47 godina izgleda fantastično i može konkurirati i dosta mlađim modelima.

Zvjezdani trenutak

A upravo njezina karizmatična pojava, kao i hrabre modne kombinacije presudile su dizajneru Ivanu Friščiću da je nedavno angažira kao model za najnoviju modnu kampanju svojeg brenda DeLight. No, moda je u posljednje vrijeme “lajtmotiv” u njezinu životu pa je tako i u mjuziklu “Alphonsine” njezina matičnog kazališta Komedija, koji premijeru ima u subotu, dobila ulogu Valery, zlobne vlasnice modne agencije. Na taj je način, kaže Mila, spojila svijetlu i mračnu stranu modnog svijeta.

- Iako sam već mnogo puta bila zaštitno lice mnogih brendova te u tom smislu surađivala i s Aleksandrom Dojčinović, ovo mi je prvi profesionalni angažman kao modela. Zapravo, Ivan Friščić me modno inaugurirao. Sve je bilo vrlo profesionalno, oko mene je bio tim od deset ljudi, snimao se i video i moram priznati da sam se osjećala zvjezdano. Posložili su se svi momenti, a dodatni užitak jest i što smo kampanju snimali u prekrasnom Falkensteiner hotelu u Petrčanima kod Zadra - ispričala je detalje svog prvog, ali zasigurno ne i zadnjeg, modnog izleta Mila Elegović, koja je već dugi niz godina i zaštitno lice kozmetike Murad.

Elitna prostitucija

U isto vrijeme kad se okušala kao model u svom je kazalištu odrađivala probe za mjuzikl u kojem, kako je sama rekla, glumi modnu vješticu, vlasnicu modne agencije koja utjelovljuje crnu stranu mode.

- U mjuziklu ‘Alphonsine’ ja imam priču o seksualnom zlostavljanju i elitnoj prostituciji kroz modne krugove budući da moja modna agencija prodaje manekenke i za prostituciju. Zapravo, ja sam tu ženska verzija Harveyja Weinsteina - ispričala je Mila.

No, i kada nije posao u pitanju, već obični izlazak u grad, glumica s pravom može nositi titulu modne ikone kojoj, kaže, moda oduvijek služi, a nije joj gospodarica.

- Slijedim tradiciju rodnoga grada koja kaže: budi dama na ulici i doma i budi sređena i sebi i svijetu. Nisam tip osobe koja će izići nesređena vani i volim žene koje drže do sebe. U svom ormaru imam uglavnom klasične, fine komade koji dugo traju i koji ističu moju figuru. Ne kupujem mnogo, ali kupujem kvalitetno. Puno sam u sebe uložila, da bih dulje trajala i bila bolja u svom poslu. Pri izlasku poštujem gradski moment i nosim kombinacije primjerene svojoj dobi. Tako da me više nećete vidjeti u kratkim hlačama, koliko god mi noge dobro izgledale - naglašava Mila.

Uz glumačke angažmane, nedavno je snimila i duet s Mladenom Burnaćem, baladu “Više nismo zajedno” na koju je također ponosna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:57