TALENT SHOW

NOVI SPEKTAKULARNI STUDIO I TRI NOVA ČLANA Počelo snimanje nove sezone 'Zvjezdica', noviteti su brojni, ali pravo iznenađenje krije se u backstageu...

 

Obično se nove sezone zabavnih showova, barem se to tako producenti potrude ne bi li zadržali interes gledatelja, na male ekrane vrate barem s nekim novitetom. Ništa drukčije nije ni s RTL-ovim talent showom “Zvjezdice” čije je treće izdanje upravo počelo sa snimanjem.

Tako je za “Zvjezdice” postavljen potpuno novi, spektakularni studio, ali je show svoj tim ojačao i s tri nova člana. Žiriju u sastavu Enis Bešlagić, Luka Nižetić i Zdravko Šljivac pridružile su se Indira Levak i Mia Negovetić, pobjednica prve sezone emisije. Vođenje je ponovno povjereno Doris Pinčić Rogoznica, koja će ovo izdanje odraditi unatoč trudnoći, no pravo iznenađenje krije se u backstageu. Za intervjue s malim pjevačima, ne starijim od 15 godina, zadužen je Boris Hrepić Hrepa, dugogodišnji bas gitarist Daleke obale. Štoviše, Hrepić je bez daljnjeg zaštitno lice kultnog benda kao njegov suosnivač i jedini član koji je svirao na baš svim koncertima grupe.

Prvi dojmovi
Boris Hrepić Hrepa

Iako ga publika prvenstveno percipira kroz glazbu, Hrepić nije bez televizijskog iskustva. Deset je godina imao dječju emisiju na TV Jabuka, no kako je riječ o lokalnoj postaji, dobar dio hrvatskoga gledateljstva nije imao prilike upoznati Hrepića i kao televizijskog voditelja. No, s njegovom emisijom “Dica sritnih lica” i iskustvom rada s najmlađima bili su očito upoznati, kako to i sam Hrepić zaključuje, na RTL-u.

- Moram priznati da me je RTL-ov poziv za “Zvjezdice” ipak pomalo iznenadio, nisam to očekivao. Drago mi je što sam član tima i što svojim iskustvom mogu pomoći u što boljoj realizaciji showa. Riječ je o velikoj produkciji i uhodanom timu. Radeći svoju emisiju, ja sam navikao samo na snimatelja, sebe i djecu. Trebalo mi je dan, dva da uhvatim ritam, ali sad sam unutra - zaključuje Hrepić prepričavajući nam svoje prve dojmove.

“Dica sritnih lica” bila je kolažna emisija koju je Hrepić sam režirao, snimao i montirao u hodu. Kako nam pojašnjava, kao glazbenik je puno putovao po svijetu, a kamerica je uvijek bila uz njega tako da je snimao od Memphisa do Rige i Berlina, ali obišao je i sva sela i većinu otoka u Dalmaciji i šire. Ovo je u profesionalnom smislu sada potpuno druga priča, veliki televizijski pogon, pa se nameće pitanje ima li treme.

- Trema je osjećaj odgovornosti i ja je uvijek pomalo imam, nestrpljiv sam da sve krene, ali kad krene, onda plivam - odgovara. Kandidati u trećoj sezoni showa imaju od pet do 15 godina, a Hrepić već dobro zna kako se “treba prilagoditi svakom djetetu, spustiti se na njihov nivo”.

Zabava i druženje

- Ima i anegdota, s djecom se nikad ne zna, oni su direktni i nepredvidivi. Sigurno da među kandidatima ima i pjevačkog potencijala, no oni su samo djeca i show im prvenstveno treba biti samo zabava i druženje. Najvažnije mi je da im pokušam objasniti da nije sve to tako ozbiljno kao što izgleda i da nije važno što će biti. A onima koji će se možda i baviti ovim poslom ovaj show će biti važno iskustvo iz kojega treba naučiti nešto - savjetuje Hrepić. I on sam se kao dijete zainteresirao za glazbu koja će mu postati i životni poziv.

- Prvu sam pjesmu napisao u prvom razredu osnovne škole, a bend sam imao u petom, tako da je glazba stalno bila prisutna u mom odrastanju. Tada nisu postojali showovi ovakvog tipa, bio je “Prvi pljesak” i slične manifestacije, no ja sam uvijek težio sviranju u bendu - ističe. Iako Daleke obale više nema, a Hrepić se okrenuo i televizijskom poslu, od glazbe u međuvremenu nije odustao.

- Posljednjih se godina bavim aktivnom bluesom. Uskoro idem u studio i sa svojim drugim bandom 4Towners, a upravo sam se vratio iz Norveške gdje sam bio član žirija na 8th European Blues Challengeu. Ja sam ovisan o kreativnosti i raznolikosti - zaključuje na kraju Hrepić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 15:44