PAJIĆ, BOJANIĆ I GRGIĆ

Novi trio za stari hit u kojem su bili Ana Karić, Biba Ipša i Buzančić

Nakon ljetne turneje ‘Dekorater’ kazališta Lectirum dolazi u Malu dvoranu Lisinskog. Komediju Donalda Churchilla o ljubavnom trokutu od kojeg će profitirati jedan soboslikar nekad je igrao Teatar u gostima pod naslovom ‘Whisky za troje’
 Boris Kovačev / CROPIX

Nakon ljetne turneje Goran Grgić, Ksenija Pajić i Ines Bojanić u sklopu kazališta Lectirum u Zagrebu će 13. listopada u Maloj dvorani Lisinskog izvesti komediju Donalda Churchilla “Dekorater”, u kojoj u jednom ljubavnom trokutu profitira jedan soboslikar.

Engleski autor

Kazalište Lectirum se, reći će Goran Grgić, svojim izborima tekstova direktno naslanja na nekadašnji Teatar u gostima. Ovaj su tekst prvi odigrali veliki Boris Buzančić, Ana Karić i Biba Ipša, pod naslovom “Whisky za troje”. A novoj postavi komada Donalda Churchilla tekst se svidio od prvog čitanja.

- Autor ovog majstorski napisanog teksta je engleski komediograf svjetske slave. Ali i glumac, i to se može prepoznati već kod prvog dodira s tom komedijom. Stvorio je lica koja već pri prvom izlasku na pozornicu pridobivaju simpatiju publike, a originalnim i duhovitim zapletom autor otvara mogućnost za beskrajno razigravanje svake scene u komadu - kaže Goran Grgić, koji je s kolegicama Ksenijom Pajić i Ines Bojanić ovo ljeto odigrao dvadesetak izvedbi “Dekoratera” od Pule, preko Skradina, Benkovca, Novalje, Stona, Orebića, Drniša, Visa, Brača, Splita… sve do Korčule.

- Na takvim se turnejama gubi komoditet igranja na poznatoj pozornici i pojave se mnoge nove i otegotne okolnosti, ali se paralelno vraćamo ishodišnom, putujućem teatru koji nas prisiljava na svakodneva adaptiranja i glumački nas obogaćuje direktnim kontaktima s novom, različitom i zahvalnom publikom - tumači nacionalni prvak zagrebačkog HNK.

Prizor iz predstave 'Dekorater'

U predstavi su ujedinjene snage Gavelle, Kerempuha i HNK. Kolegicu Pajić Goran Grgičć dobro zna iz vremena kada su zajedno bili u Gavelli.

- Ksenija i ja smo zajedno igrali u velikom broju predstava. I ne samo u Gavelli. Nekoliko naslova smo odigrali više od stotinu puta i tijekom svih tih godina postali smo glumački partneri koji bez puno riječi dolaze do zajedničkog rješenja scene. Ukratko, ona je izvrsna glumica, a s takvima je sve lako. S Ines Bojanić poznajem se već niz godina, ali ovo nam je prva zajednička predstava. Ines je stekla značajno glumačko iskustvo upravo kroz putujuće družine i izvrsno se uklopila u našu malu ekipu.

Nedavno je ušla u ansambl kazališta Kerempuh i siguran sam da će tamo odigrati kvalitetne i značajne uloge - govori o ekipi ne samo sjajnih glumaca nego i privatno dragih ljudi.

Sretan spoj

- Hvala na komplimentima, spretno smo sklopljena družina. Turneje nisu samo igranje predstava, podrazumijevaju profesionalnost, ali i međusobnu toleranciju. Sprijateljili smo se, a onda je sve lakše - reći će Grgić, koji je najavio i ovu kazališnu sezonu u HNK. Nakon ovomjesečnih premijera “Tri sestre” i “Antigone” na redu je “Idiot” F. M. Dostojevskog.

- Čekamo ruskog redatelja Vasilija Senjina da obznani koga poziva u ‘reprezentaciju’, a nakon toga krećemo s Daliborom Matanićem u rad na predstavi ‘Zbogom, Berlin’. Na kraju sezone je Ivica Buljan s romanom Harukija Marukamija ‘Kafka na žalu’, u kojem će igrati cijeli ansambl. Neće biti dosadno ni nama ni publici - najavljuje Goran Grgić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 05:42