SRĐANA IVANIŠEVIĆ

OTAC GORANA IVANIŠEVIĆA 'Moju Srđanu već su planirali buditi nakon operacije, a onda je umrla. Zašto je tijelo tako reagiralo, nikad nećemo doznati'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.10.2019. u 23:14

Split, 281013.
Veceras je u kinoteci Zlatna vrata uprilicena splitska premijera dokumentaraca Goranov Wimbledon autora Leona Rizmaula. Radnja filma je osvajanje teniskog turnira Gorana Ivanisevica u Wibledonu 2001. godine.
Na fotografiji: Srdjana i Srdjan Ivanisevic.
Foto: Jakov Prkic / Cropix
Jakov Prkić / CROPIX

Srđana i Srđan Ivanišević

 

Nakon što je u četvrtak poslije duge i teške bolesti, a nakon operacije srčanih zalisaka, preminula Srđana Ivanišević, sestra tenisača Gorana Ivaniševića, njezin otac Srđan je ispričao kako je Srđana još od mladosti često bila bolesna.

'Jako mlada imala je Hodgkinovu bolest, odnosno rak limfnih čvorova. Kad su joj otkrili bolest, nije se zračilo ciljano kao danas, nego su je zračili široko, znači sve. Hodgkin se nakon terapija nije više vratio, ali liječenje protiv te bolesti ostavilo je traga. Oštećenja su bila na svim mekim tkivima, posebno plućima i srcu. Prije godinu dana Srđana je imala tešku virusnu upalu pluća, a virus joj je napao i tri zaliska koja je trebalo promijeniti', priča Srđan Ivanišević za 24 sata i dodaje kako se njegova kćer jako teško kretala jer joj srce nije pumpalo pa se odlučila za operaciju.

Nakon desetak sati operacije činilo se kao da je sve u redu. Liječnici su je planirali polako početi buditi, no sat vremena nakon što su ju prebacili na intenzivnu, došlo je do snažne hipertenzije.

'Pokušavali su je spasiti, ali nisu joj, nažalost, mogli pomoći. Zašto je tijelo tako reagiralo, nikad nećemo doznati, to se događa i tako se moralo dogoditi', dodao je Srđan Ivanišević.

Srđana Ivanišević preminula je u 53. godini, a njezin posljednji ispraćaj bit će u Splitu na groblju Lovrinac u srijedu u 16:45 sati, rekao je otac Srđan za 24 sata.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo