TV SHEMA

OTKRIVAMO JESENSKE ADUTE TV KUĆA Nives Ivanković glumit će predsjednicu, vraća se Farma, a kreće i megashow na koji se prijavilo 2500 kandidata!

Na HTV-u žele održati gledanost koju su postigli ovog ljeta sa "Zabivakom", Nova TV donosi novu sezonu "Farme" sa strogim pravilima, dok na RTL-u računaju na popularnost realityja "Bachelor"
 Getty Images/iStockphoto

Sve tri naše televizije naveliko se spremaju za jesensku shemu, a publiku će iznenaditi s mnoštvom novih televizijskih formata te nekim starim provjerenim televizijskim hitovima koji su imali sjajnu gledanost.

HTV-ova jesenska shema, neslužbeno doznajemo, starta 16. rujna, a nekoliko dana prije, točnije 11. rujna, vodstvo ove kuće održat će prezentaciju jesenskog programa, koju će dva dana poslije moći vidjeti i televizijski gledatelji.

- Jesen će na HTV-u biti u znaku domaće produkcije. Iznimno nam je važno što smo ovog ljeta zaustavili pad gledanosti našeg programa. Osim Svjetskog prvenstva u nogometu i sjajne emisije "Zabivaka", maksimalno profesionalno napravili smo i ispraćaj našeg Olivera Dragojevića. Međutim, ne namjeravamo spavati na lovorikama, nego ćemo nastaviti u ovom tonu - kaže naš izvor sa zagrebačkog Prisavlja, od kojeg doznajemo da će na programu HTV-a ove jeseni biti tri domaće serije.

Za početak, na TV program stiže 3. sezona serije "Crno-bijeli svijet". Provjerenoj glumačkoj ekipi koju čine Filip Riđički, Slavko Sobin, Jelena Miholjević, Franjo Kuhar, Sreten Mokrović, Anica Dobra, Karlo Maloča, Kaja Šišmanović, Elizabeta Kukić, Sara Stanić, Otokar Levaj, Biserka Ipša, Voja Brajović, Stojan Matavulj, Dora Polić Vitez, Hrvoje Kečkeš, Ozren Grabarić... pridružit će se Krešimir Mikić (glumit će urednika tjednika Danas), Elvis Bošnjak (kao Stipe Šuvar), Ksenija Marinković (vlasnica butika), Denis Ahmetašević (kao Kirk Douglas na Olimpijskim igrama u Sarajevu) te Bojan Navojec (u ulozi vodnika JNA).

Uspješnice

Na jesen na HTV stiže i druga sezona serije "Novine", koja će se ovaj put baviti predsjedničkim izborima. Uz Zijada Gračića, Trpimira Jurkića, Tihanu Lazović, Gorana Markovića, Anju Matković, Aleksandra Cvjetkovića, Olgu Pakalović, Kseniju Pajić, Alena Liverića, Zdenka Jelčića, u seriju ulazi i Nives Ivanković u ulozi predsjednice države. Također, HTV će najesen emitirati i drugu sezonu humoristične serije "Ko te šiša".

HTV će od jeseni prikazivati i dokumentarnu emisiju koja će se sastojati od po četiri 12-minutna dokumentarca u kojima će kratko i jezgrovito uspješni i poznati ljudi otkrivati zanimljivosti iz svog života. Šuška se da za HTV novi dokumentarac sprema i Goran Milić. Robert Knjaz, pak, stiže sa serijalom "Najluđe svjetske fešte’ za koji je snimio pilot na Tomatini u Španjolskoj. To je serijal u kojem Knjaz na svoj način obrađue ljudsko veselje i slavlje, ali i prikazuje gradove, države, narode i njihove običaje.

Zabava

Što se tiče Zabavnog programa HTV-a, potvrđeno je da se na ekrane vraća "A strana", emisija koju hvale i publika i kritika, a odmah nakon što to završi kreće show "Zvijezde pjevaju".

Nova TV svojim gledateljima sprema tri televizijska formata. Za početak, tu je nova domaća serija "Na granici" u kojoj glume Nina Erak, Nadia Cvitanović, Momčilo Otašević, Filip Juričić, Milan Štrljić, Barbara Vicković, Mladen Vulić, Žarko Radić, Martina Stjepanović, Petra Kraljev, Barbara Nola, Asim Ugljen, Zlatan Zuhrić, Lucia Glavich Mandarić, Tijana Pečenčić...

Ova dramska serija upoznat će nas s mladom, tek diplomiranom ekonomisticom koja se vraća iz Zagreba u svoje rodno selo kako bi od bake naslijedila ilegalni biznis švercanja dobara iz BiH u Hrvatsku. U ulozi bake Zorke vidjet ćemo poznatu kazališnu, filmsku i televizijsku glumicu Ninu Erak, dok će njenu temperamentnu unuku Petru utjeloviti glumica Nadia Cvitanović.

Na Novoj TV ove jeseni kreće šesta sezona "Supertalenta", a u žiriju i ove sezone sjede Martina Tomčić, Maja Šuput, Janko Popović Volarić i Davor Bilman. Voditelji su Igor Mešin i Rene Bitorajac.

Na Novu se vraća i "Farma", u svojoj šestoj sezoni. Devet žena i devet muškaraca započet će svoju farmersku avanturu, a samo onaj najizdržljiviji osvojit će novčanu nagradu do pola milijuna kuna.

I program RTL-a zasniva se na domaćoj produkciji. S prvim jesenskim danima na ovoj televiziji kreće serija "Pogrešan čovjek" s Ivanom Roščić u glavnoj ulozi samohrane majke koja ne bira sredstva kako bi pomogla teško bolesnoj kćeri, pa odlazi u potragu za njenim ocem (Emir Ćatović). Glumačku ekipu čine i Dražen Čuček, Bojana Gregorić, Petar Benčina..., a "iza" serije stoji Jelena Veljača.

Ruže

Okosnicu RTL-ova Zabavnog programa čini show "Zvijezde" na koji se prijavilo više od dvije i pol tisuće kandidata, a najbolji od njih imat će priliku pjevati na grandioznoj pozornici pred peteročlanim žirijem koji čine Tonči Huljić, Jacques Houdek, Petar Grašo, Nina Badrić i Andrea Andrassy.

Starta i "Večera za 5 na selu" kroz koju će gledatelji upoznati tradicionalnu hranu pojedinih hrvatskih sela, a kamere će zaviriti u sve krajeve Lijepe naše u potrazi najukusnijim seoskim jelima.

RTL će, nadalje, ove jeseni prikazivati 3. sezonu "Života na vagi" te novi format "Bachelor", reality show u kojem poželjni neženja među mnoštvom kandidatkinja traži svoju srodnu dušu. Natjecateljice i neženja svaki tjedan odlaze na romantične večere i uživaju u adrenalinskim izazovima, a sve kako bi se bolje upoznali i zbližili.

Tijekom svake epizode savršeni neženja eliminira po jednu kandidatkinju u tzv. ceremoniji ruža. Djevojkama s kojima želi nastaviti reality avanturu daruje po jednu ružu, dok su one koje ih ne dobiju eliminirane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:59