ZVIJEZDE SKIJAJU

OTKRIVAMO KOJE VRHOVE OSVAJAJU NAŠI POZNATI Svrtan skija 30 dana, Islamović i Grašo u Italiji, a neki su na snijegu pronašli i pravu ljubav

 
Sandi Cenov je u Gerlitzenu
 privatni arhiv

Svake godine, najčešće početkom siječnja, gotovo 200.000 Hrvata zaputi se na neko od skijališta, a zasniježene staze Slovenije, Austrije, Francuske, Italije i drugih europskih skijaških zemalja redovito osvajaju i osobe iz svijeta poznatih i slavnih.

Ljubav na snijegu

Glumci, pjevači, glazbenici i TV lica vole se pohvaliti svojim skijaškim uspjesima, a neki su već postali pravi veterani. Među njima je i pjevač Sandi Cenov, koji je svoju suprugu prije 15 godina upoznao baš na skijanju u Nassfeldu, a otada su nerazdvojni.

Ove godine Sandi skija u Gerlitzen Alpsu u Austriji, omiljenom okupljalištu hrvatskih rekreativnih skijaša, a bit će zadužen i za dobru atmosferu jer u sklopu “hrvatskog tjedna” ima koncert.

privatni arhiv
Sandi Cenov je u Gerlitzenu

- Prošao sam sva europska i neka svjetska skijališta, a ovdje se veselim baš tom koncertu i atmosferi - rekao nam je Sandi kojeg smo zatekli baš kako unajmljuje skije i priprema se za odlazak na putovanje. Ove godine skijat će s djecom, kćeri Zarom i sinom Mikulom, dok će supruga Ilina ostati kod kuće.

- Istina je da smo se na skijama upoznali, pa ona kaže da je svoje skijanje odradila (smijeh). Ima nekih obaveza pa će ostati u Zagrebu - otkrio nam je popularni pjevač, koji će, nakon sedam dana uzastopnog skijanja, u skladu s obvezama pokušati iskoristiti još koji zimski vikend za skijaške izlete.

U Gerlitzenu skija i naš poznati glumac, zabavljač i fitness trener Mario Valentić, koji je također iskusni skijaš.

Alen Islamović u Italiji

Nekad aktivna skijašica bila je i glumica Mila Elegović, no ona nam je ispričala kako ove godine neće krenuti put nekog od skijališta.

- Moram se čuvati za svoj ‘Mila show’. Znate da su nama plesačima ozljede na snijegu fatalne i da nam ne daju da skijamo - kroz smijeh nam je rekla glumica.

Na skijama je svake godine i pjevač Alen Islamović, koji vodi aktivan život pa igra i tenis u svom centru u Bihaću, a prošle je godine snimljen u talijanskom skijaškom raju u Livignu kako uživa sa suprugom Marjanom. Tamo je i ove godine.

privatni arhiv
Pjevač Alen Islamović sa suprugom Marjanom

Tamo se najčešće može susresti i još jedan strastveni skijaš s domaće estrade, pjevač Petar Grašo, koji rijetko propušta sezonu zimskih radosti.

U glumačkim krugovima može se čuti da je najbolji skijaš bivši ravnatelj zagrebačkog kazališta Gavella, glumac i redatelj Boris Svrtan. On se sa skija ne skida od početke sezone, a otkrio nam je da je i ove godine u svom omiljenom skijalištu u austrijskom Nassfeldu.

- Strastveni sam skijaš, a već desetak godina ovdje mi je najljepše. Tu je 110 kilometara prekrasnih staza koje su prilagođene svima, od početnika do profesionalaca. Usto, sviđa mi se što mi je blizu Zagrebu, do skijališta mi treba samo tri sata, pa mi je lijepo kad vidim da ljudi iz Njemačke voze i po deset sati da bi došli ovdje - kaže nam kroz smijeh.

Zagreb, 161014.
Frankopanska ulica.
Boris Svrtan, glumac i novoizabrani ravnatelj kazalista Gavella.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / CROPIX
Boris Svrtan

Dodaje da je uz njega proskijala i njegova kći Petra, danas uspješna članica glumačkog ansambla Gavelle.

- Uz mene je proskijala sa samo dvanaest godina, bila je hrabra - kaže Svrtan i dodaje da je sve ove godine na skije pokušao postaviti i svoju suprugu Kristinu, no ona se nije dala sve do ove godine.

- Sada je i ona proskijala, i u samo par dana pokazala da može biti sjajna skijašica - ponosan je glumac. Ove je godine na skijanju bio već osam dana, a namjerava ići još barem nekoliko puta. Razlog je, kaže, to što je kupio sezonsku kartu za skijanje u Nassfeldu, jer je to mnogo isplativije, pa je namjerava iskoristiti.

Iskusni skijaš je i pjevač Joško Čagalj Jole, koji ove godine skija u Italiji, a naša poznata glumica Nataša Janjić otkrila nam je da ove godine ipak neće na snijeg zbog malene bebe, no nada se da će već iduće opet stati na skije.

- Nisam baš najbolja skijašica, nekoliko sam se puta spustila, ali volim biti na snijegu. Nadam se da ću iduće godine moći ponovno na neko skijalište - kaže Nataša, koja priznaje da nema omiljenu skijašku lokaciju, radije voli istraživati europske planinske vrhove.

'Dobra sam, nisam se polomila'

Naša proslavljena operna pjevačica Sandra Bagarić, koju smo nedavno imali priliku gledati kao Groficu Maricu u istoimenoj hit opereti zagrebačke Komedije, ove je godine skijala na Jahorini pored Sarajeva. Voli bosanske planine jer je i sama iz Bosne i Hercegovine, a na skijanju joj se redovito pridružuje i obitelj.

- Dobra sam skijašica, nisam se još nijednom polomila - kaže nam Sandra kroz smijeh.

Pjevačica i dizajnerica Matija Vuica s partnerom Jurom također je već godinama nezaobilazan gost europskih skijališta. Njih dvoje najčešće je moguće susresti na austrijskom Kronplatzu, gdje dolaze već dvadesetak godina, a prije nego što su došle toplije zime, znali su skijati i u Italiji. No, Matija će možda zbog poslovnih obaveza morati u Los Angeles, pa par još uvijek nije siguran hoće li imati vremena za kvalitetan skijaški tjedan. Ono što je sigurno jest da će se, barem na nekoliko spustova, “zaletjeti” do obližnje Slovenije, najvjerojatnije na Kranjsku Goru.

Ecija Ojdanić u Nassfeldu s obitelji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:33